Servera hemlagat

I dagens samhälle är det väldigt uppmärksammat om vad man ska äta och inte äta.
Vad som är nyttigt, farligt och vad som har motbevisats vara bra trots att de påståtts inte vara bra.
Det handlas allt mer ekologiskt och allt fler undviker halv fabrikat och färdiglagade rätter.

Men när maten dukas fram på bordet står en glasburk framför din minsta familjemedlem med
mat som är lagad av någon annan i ett storkök som lagar mat som ska hålla under en längre tid.

I den stressade vardagen vi lever idag ser det ofta ut såhär i hemmen.
Men tänk om, låt barnen äta det resten av familjen äter. Kanske med en liten baby-twist.
Eller koka något på sidan om när du ändå står vid spisen. Barn upp till ca 1års ålder får
nämligen bara äta mat som är kokad och inte stekt och helt utan saltning.
Det som blir över är perfekt är frysa in i små portionsbitar att ta fram när tiden inte räcker till.
Då tar du kontrollen över vad ditt barn stoppar i dig och lämnar kemikalier och gifter utanför.

Ingen fantasi eller kunskap om vad du ska ge för mat till ditt barn?
Sök på internet. Där hittar du tips trix och recept till både stora och små.

Länge leve egenlagad mat!

För mer information om hur du bäst ger ditt barn mat den första
tiden i livet så klicka in dig här och läs vårdguidens rekommendationer!