Barnkalas - Teman, Lekar & Presenttips!

En av de absolut största händelserna på året är barnets födelsedag. Det är en dag som är fylld av glädje och kärlek från familj och vänner. Det är också dagen som barnet kommer ett steg närmre uppväxtens största händelser. Även fast man i praktiken bara blir en dag äldre så är födelsedagen en symbolisk dag där många positiva minnen skapas. Barnet kommer ett år närmre skolstarten. Barnet kommer ett år närmre första kärleken. Barnet kommer ett år närmre det första simtaget. Detta gör födelsedagen till en magisk dag fylld av förhoppningar och drömmar.

Barnkalas.

Ett barnkalas är det perfekta tillfället för familj och vänner att visa sin uppskattning och kärlek till barnet. Alla minns vi barnkalasen som vi hade som barn. Hur vi var så spända och förväntansfulla att vi låg sömnlösa kvällen innan. Kanske är vårt främsta minne från barnkalaset när vi fick vår första cykel i present av våra föräldrar. Kanske var det när vi blåste ut ljusen på födelsedagstårtan och i hemlighet önskade oss något som vi aldrig någonsin har berättat för någon om. Kanske är det minnet av kärleken vi kände från våra nära och kära på vårt barnkalas. Kanske minns vi inte så mycket i detalj, men vet hur mycket barnkalasen betydde för oss. Det gör barnkalaset till en av de största händelserna på året.

På Jollyroom vet vi hur viktigt barnkalaset är för barnet. Just därför har vi samlat en mängd information och tips för att få till det där perfekta barnkalaset. Här finns allt från presenttips till förslag på roliga lekar som kan ta ert barnkalas till den där nya nivån. Men kom ihåg att det bara är fantasin som sätter gränserna!

 

Ta vara på säsongerna

Självklart spelar det roll vilken tid på året din lilla ängel är född när du planerar barnkalaset. Olika årstider och väder skapar självklart olika möjligheter för barnkalaset. Alla årstider har sin charm och det finns otroligt mycket skojigheter att göra på barnkalaset vilken tid på året det än är. Ett barnkalas behöver ju verkligen inte begränsas till hemmet. Här finner du några tips på vad ni kan hitta på när ditt barns stora dag kommer.

 

Sommarkalas

Är det varmt och skönt väder är det perfekt att flytta hela barnkalaset utomhus. Varför inte ta med gästerna ner till stranden, till skogen eller ut i trädgården? Spela en fotbollsmatch på ängen, grilla korv i trädgården eller lek roliga lekar nere vid vattnet. På sommaren finns det oändligt med möjligheter att skapa ett fantastiskt barnkalas!

 

Vinterkalas

Den svenska vintern är magisk och skapar stora möjligheter för ett underbart barnkalas. Har snön fallit finns det obegränsat med aktiviteter att hitta på utomhus. Varför inte flytta kalaset till pulkabacken eller ut till trädgården? Ha snöbollskrig eller tävla om vem som kan bygga den häftigaste snögubben. Bara för att det är kallt betyder inte det att hela barnkalaset behöver spenderas inomhus!

 

 

 

Lekar

Roliga lekar är ett måste på barnkalaset. Här finner du några tips på lekar som garanterat kan ta ert barnkalas till den där nya nivån!

 

Utomhuslekar

Skattjakt

Vad kan vara ett roligare inslag på barnkalaset än att låta barnen samla ledtrådar och leta efter en skatt? Skapa ett äventyrsfyllt barnkalas där barnen för samarbeta och jobba ihop för att lösa uppgiften. Göm en kista med roliga överraskningar i och låt barnen tillsammans klura ut var skatten ligger gömd. Skapa roliga utmaningar och ledtrådar som kan hjälpa barnen i jakten efter den gömda skattkistan. Barnkalaset kommer garanterat bli en succé och något som barnen kommer minnas länge!

 

Tipspromenad

Skapa ett lärande och kul inslag på barnkalaset i form av en härlig tipspromenad. En tipspromenad är både rolig, utvecklande och aktiverar barnen. Skriv roliga frågor kring ämnen som just ditt barn gillar och sätt upp frågorna i skogen eller längs gångvägen. Dela upp barnen i lag och ge er ut på promenaden. Köp ett roligt pris som ni ger till det vinnande laget. Är det ett barnkalas för mindre barn är tipset att köpa ett pris som alla barn får ta del av.

 

Femkamp

Aktivera barnen på barnkalaset genom att sätta ihop en rolig femkamp med olika lekar och tävlingar. Dela upp barnen i lag och låt kampen börja. Köp ett roligt pris som de slutliga vinnarna får dela på.

Tips på grenar:

Sätt knorren på grisen

Dragkamp

Stafett

Kubb

Straffläggning i fotboll

 

Vattenkrig

Vad kan vara roligare på barnkalaset än att ha ett vattenkrig ute i trädgården? Ladda upp med vattenpistoler och vattenballonger och fyll dem med vatten. Dela upp barnen i två lag och låt vattenkriget börja. Torrast vinner!

 

 

Brännboll

Brännboll är en klassiker som alltid är uppskattad av barnen. Sätt upp brännbollsplanen ute på ängen och dela upp barnen i två lag. Barnkalaset kommer garanterat bli uppskattat av alla!

 

Inomhuslekar

Har ni inte möjlighet att ha barnkalaset utomhus så finns det självklart en mängd roliga lekar att göra inomhus.

Viskleken

Frågesport

Gissningslekar

Pyssel

Charader

Lära känna-lekar

Om inte alla barnen känner varandra kan lära känna-lekar vara ett bra alternativ. Det är både roligt och barnen lär känna varandra bättre. Det finns en uppsjö av roliga lära känna-lekar, med allt från namnleken till frågesport om deltagarna. Ett roligt exempel är påstående-leken.

I påstående-leken skriver alla barn ner ett påstående om sig själv på en lapp. Alla lappar läggs i en hatt och dras en efter en. Efter varje påstående ska barnen gissa vem som har skrivit påståendet. Förutom att bara vara roligt blir barnkalaset ett tillfälle för barnen att komma närmre varandra.

 

Teman

För att skapa ett ännu mer festligt barnkalas kan ni ha ett specifikt tema.

 

Ni kan exempelvis ha tema av barnens favoritfilmer och karaktärer. Skaffa allt från dekorationer och annat partytillbehör från barnens favoriter. Hos oss på Jollyroom finner du häftiga prylar från populära varumärken som Disney Frozen eller Star Wars.

 

 

Vi vet ju också att barn kan vara lite kräsna med maten. Så är det ett lite större barnkalas är det ofta vara bra att köra på säkra kort. Dubbelkolla gärna med föräldrarna innan så att alla barn tycker om maten som ska serveras.

 

 

Barnkalas på vintern

Barnkalas på våren

Barnkalas på hösten

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen