Bakåtvända

När det gäller säkerheten för dina barn på vägen är det viktigt att investera i en bakåtvänd bilbarnstol av högsta kvalitet. Den bakåtvända designen är konstruerad för att ge ett överlägset skydd i händelse av en kollision, vilket säkerställer att ditt barns huvud, nacke och ryggrad får bästa möjliga försvar. För föräldrar som prioriterar användarvänlighet kan en bilbarnstol med ISOFIX-bas förenkla vardagen, säkra bilstolen på ett ögonblick och med minimalt krångel. Välj en bakåtvänd bilbarnstol från några av våra populära varumärken så som Britax Römer, Axkid eller Maxi-Cosi, och ge din dyrbara last den förstklassiga säkerhet de förtjänar.
120 träffar.

Varför bakåtvänd bilbarnstol?

När det gäller att skydda dina minsta resenärer erbjuder en bakåtvänd bilbarnstol ett oöverträffat skydd. Bakåtvända bilbarnstolar är konstruerade för att absorbera stötar vid en kollision och fördela kraften över stolens skal, vilket gör dem till en grundsten i säkerheten för barnpassagerare. Deras utformning gör att barn, särskilt de allra känsligaste spädbarnen, får en säker position som ger stöd åt huvud, nacke och ryggrad. Denna rigorösa uppmärksamhet på stödjande hållning innebär att risken för skador minskar avsevärt vid ett plötsligt stopp eller en krock, vilket gör bakåtvända till det bästa valet av bilbarnstolar för familjer.
Rutinerade tillverkare som Britax Römer, Axkid och Maxi-Cosi är kända för sitt engagemang för barnsäkerhet, och varje märke tänjer på gränserna för uppfinningsrikedom för att förbättra den skyddande bubblan runt din dyrbara last. 

Hur länge bör du ha en bakåtvänd bilbarnstol?

Experter på barnsäkerhet är överens om att ju längre ett barn kan sitta i en bakåtvänd bilbarnstol, desto bättre. Den allmänna rekommendationen är att barn ska sitta bakåtvända tills de når bilbarnstolens maximala längd- och viktgräns, vilket vanligtvis gäller för barn upp till 4–5 års ålder eller 9–25 kg. Den tekniska utvecklingen har lett till konstruktioner som passar även äldre barn, så att de kan växa utan att säkerheten försämras.
De stegvisa milstolparna i ett barns tillväxt är förtrollande, men med varje tum som barnet växer och varje kilo som barnet väger förändras behovet av skydd under resan. Att byta från bakåtvänt till framåtvänt är inte bara en ceremoniell hyllning till att växa upp - det är ett beslut som är bundet av säkerhetsstandarder och den noggranna designen hos pålitliga varumärken som är konstruerade för att växa med och ge skydd åt ditt barn. 

Vilken bilbarnstol ger det bästa krockskyddet: En framåtvänd eller en bakåtvänd?

När tragedin inträffar i trafiken blir krockskyddet det viktigaste för alla föräldrar. Statistiskt och strukturellt har bakåtvända bilbarnstolar visat sig vara bättre än framåtvända när det gäller krockskydd. Detta har sin grund i fysik: en bakåtvänd bilbarnstol omsluter hela kroppen och minskar påfrestningarna på barnets sårbara huvud och nacke vid en krock. Likt en omsorgsfull omfamning, säkerställer den bakåtvända positionen att krafterna från en kollision fördelas jämnt över ett större område av kroppen, vilket ger ett extra lager av skydd.