topp.jpg

 

Isabella Sköldmark driver den otroligt inspirerande bloggen Rustaupp, där Isabelle skriver om allt från inredning och design till DIY tips för hemmet. Du får här följa Isabelles vardag tillsammans med maken Martin, de två härliga barnen Ella och Edwin, samt chihuahuorna Ester och Wilma! Här nedan har hon recenserat BeSafe Babyskydd iZi Go X1.

Isabellas recension av BeSafe iZi Go X1

KÖRA SÄKERT!!

Det blev en premiärtur med nya bilbarnstolen igår och äntligen kan jag börja att slappna av!! Jag har nämligen haft jätteångest över att behöva åka iväg med bilen mer än på korta små turer sedan vi blev påkörda två dagar innan bröllopet i sommars. Jag minst fortfarande ljudet av smällen och kan fortfarande än i dag känna den där känslan när bilbältet dras åt runt min mage. Jag var höggravid med Edwin när detta skedde och jag mins så väl min oro när vi åkte in till sjukhuset och tankarna att något hade hänt honom där inne hade tagit över hela mitt sinne. Speciellt nu när förlossningen var så nära och efter alla års kamp & missfall i jakten på honom såg jag det värsta framför mig. Som tur var mådde han jättebra där inne i magen och mitt bälte hade inte gjort någon skada på honom då jag lyckats skjuta undan det ner mot bäckenet med tummarna i ren reflex under krocken. Både jag och Martin hade dock drabbats hårt av chocken som krocken medföljde. Ella var som tur var inte med när krocken skedde utan var på kalas hos en kompis!!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Efter denna olycka har det tagit flera månader för mig att ens våga åka med korta turer i bilen. Inte för att jag inte litar på Martins körkunskaper utan just för att jag har varit så rädd för att andra bilister ska få möjligheten till att kunna köra in i oss igen. För att lätta på min rädsla så att livet kan fortsätta att rulla på har vi valt att uppgradera oss och införskaffa två utav dom absolut säkraste bilbarnstolarna på marknaden till barnen.

Vi beställde en BeSafe iZi Go X1 Black Edition till Edwin i dagarna. Detta babyskydd är nämligen utrustat med USP:n Fempunktsbälte för högsta säkerhet och har blivit utnämnd till bäst i test av Stiftung Warentest och ADAC, samt erhållit mycket goda omdömen i krocktester. Detta är den absolut viktigaste delen i mina ögon när det kommer till valet av bilstol och räddningen för att få mig till att kunna slapp av lite mer. Vi ville även ha en stol som kan göras större och växa med barnet vilket denna stol kan i fem olika steg.

4.jpg

5.jpg

6.jpg

BeSafe iZi go stolen är även en av marknadens lättaste babyskydd och oerhört ergonomisk tack vare bärhandtagets utformning. Jag som fortfarande är så pass otränad och svag i armarna har inte haft något problem alls med att lyfta och bära in & ur det i bilen. Då babyskyddet är så nätt och smidig medför detta även att den är superenkel att montera in i bilen och friktionsbelägg gör att stolen alltid sitter fast riktigt ordentligt!! Det är annars oftast just det här momentet som brukar kickstarta igång min oro. Har jag gjort rätt nu?? Sitter stolen rätt?? Men med detta babyskydd går det inte att göra fel!!

En annan positiv sak som Ella upptäckte när hon satt bredvid Edwin inne i bilen var att Besafe iZi go har ett inbyggt solskydd/solskärm som man barnsligt lätt kan vinklar ner med en handvändningen. Detta tyckte så klart Ella var jättekul att roa sig med under bilfärden. Det vart verkligen en riktigt rolig och avslappnad biltur denna gången och det är första gången på länge som jag vågade andas ut. Att Edwin sedan satt som en smäck i stolen medans Ella lekte tittutt med honom under solskyddet till att han kiknade av skratt!! Ja den biten gjorde som sagt var inte bilresan mycket sämre!! Puss/Isabella

bloggline.jpg

LÄS ANDRA PRODUKTTESTER

Test av North 13.5 Jogger
Test av Sangenic Blöjhink
Test av ERGObaby Bärsele 360
Test av Moweo Metro
Test av Fisher-Price Ready-Set-Go Garage
Test av Beemoo Duovagn
T
est av UBBI Blöjhink
T
est av Baby Jogger City Select

JOLLYROOM'S BLOGGVÄNNER 

BESAFE IZI GO X1

bottom.jpg

Shoppa BeSafe iZi Go X1

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen