• britax-header-om-oss-1920x700.jpg
 • Britax Römer förstår

  Britax Römer förstår att dagens föräldrar omringas av råd om allt möjligt; graviditeten, första tiden med ett spädbarn, uppfostran, ja listan kan göras lång. Men för Britax Römer är det viktigt att föräldrar tillsammans med den nya familjemedlemen ges möjlighet att se vad som fungerar för dem, och själva skapa sin väg genom denna spännande och glädjefyllda resa. Därför skapar Britax Römer de allra säkraste produkterna för att göra det möjligt för alla mammor och pappor där ute att känna frihet och ta sina egna vägar på ett säkert sätt.  

 • hjarta-om-oss.gif

  britax-om-oss.jpg

 • Historien bakom Britax Römer

  Britax Römer har en fascinerande historia som spelat en avgörande roll i utveckligen av bil- och barnsäkerhetsstandarder.   Den första bilbarnstolen lanserades år 1966 och under mer än 50 år har de arbetat för att öka tryggheten på vägarna för alla barn.

  Britax Römer har även varit med och tagit fram världens första standard för säkerhetsbälten och varit ledande i utveckligen av ECE R44, samt deltagit i framtagandet av UN ECE R-129 som i dagligt tal kallas för i-SIZE. Detta är bara några exempel som visar på att säkerhet är deras allra främsta prioritet. Injenjörerna på Britax Römer arbetar redan på framtida generationers barnvagnar och bilbarnstolar, och fram till nu har deras innovationer varit med och förändrat branschen. Två exempel som visar på det är arbete med den första ISOFIX-stolen som Britax Römer tog fram i samarbete med Volkswagen. Dessutom lanserade de Europas första babyskydd och därmed kunde livets mest ömtåliga och värdefulla last transporteras säkert.  

 • britax-historia.jpg

 • Made in Germany

  Resan startade för över 50 år sedan och varje dag sedan dess har Britax Römer arbetat för att göra varje ny produkt ännu säkrare. Det startar med en idé som sedan utvecklas och designas till en färdig produkt. Däremellan testas den gentemot stränga kriterier i Britax Römers egna krocktestanläggning. Det är just denna process som beskrivs med märkningen ”Made in Germany”, allt genomförs under ett och samma tak för att ta fram morgondagens säkraste produkter.   

 • britax-made-in-germany.jpg

 • Säkerhet och kvalitet

  Alla bilbarnstolar genomgår omfattande tester, om och om igen. Det utförs både krocktester och virituella tester för att ta fram så säkra bilbarnstolar som möjligt baserat på den senaste kunskapen om de effekter en olycka kan orsaka.  Förutom att en mängd olika tester genomförs på bilbarnstolar så testas även varje barnvagnsmodell noggrant utifrån klimat- väder-, temperatur- och vägförhållanden. Det genomförs också “bittester” på handtagsbågen och kontroller för att säkerställa att barnvagnen rullar tyst. För Britax Römer går säkerhet och design hand i hand. Alla produkter är skapade med omsorg. Materialet som används är av högsta kvalitet och överträffar de lagliga krav och säkerhetsstandarder som finns.  

 • britax-sakerhet.jpg

 • Hållbarhet

  Britax Römer värnar om barns säkerhet och drömmar och likaså den värld de växer upp i. De arbetar för hållbarhet och bättre CO2-balans med hjälp av minskad mängd förpackningsmaterial och kortare transportvägar. Britax Römers arbete mot en grön framtid speglas tydligt i deras serie GREEN SENSE. I GREEN SENSE serien är:

  •  Tygerna är framtagna av 100 %återvunnen polyester
  • Informationstaggarna på produkterna är nedbrytbara
  • Påsarna som omsluter produkterna är växtbaserade
  • Förpackningarna är gjorda utav återvunnen kartong och istället för plasttejp används papperstejp.

  Det går åt 138 stycken 0,5 l PET-flaskor för att tillverka en SMILE III klädsel. Plast får nytt liv!

 • britax-miljo.jpg

 • Utmärkelser 

  Britax Römer har arbetat för barns säkerhet under många år och med tiden har deras produkter fått en hel del utmärkelser. Bland annat har SWINGFIX M i-SIZE fått ett av de bästa resultaten någonsin hos ADAC. Stolen har även blivit uppmärksammad av Råd & Rön. Deras omåttligt populära barnvagn SMILE III har blivit utsedd till bästa duovagnen 3 år i rad, 2019, 2020 och 2021. Dessutom har deras iSENSE Modular System blivit utsedd till Årets Babyprodukt inom kategorin Säkerhet år 2021.  

 • britax-utmarkelser.jpg