Sandlådor

En sandlåda är ett roligt tillägg till trädgården och vi har ett brett sortiment i olika storlekar, material och former. Här finner ni sandlådor som är formade som båtar, med lock eller tak, i både plast och trä. Välj från populära varumärken som Hörby Bruk, Little Tikes, Nordic Play och Woodlii!
20 träffar.

Upptäck glädjen med utomhuslek med den perfekta sandlådan för dina barn

Att leka utomhus är viktigt för barns utveckling, och en sandlåda kan skapa oändliga möjligheter för kreativitet, fantasi och sensorisk lek. En väl vald sandlåda blir en värld i miniatyr där slott byggs, tunnlar grävs och små händer skapar minnen av sand. Jollyroom förstår vikten av utomhuslek, och därför erbjuder vi en rad högkvalitativa sandlådor som tillgodoser ditt barns lekfulla anda.
Oavsett om du letar efter en sandlåda med lock för att hålla skräp borta eller föredrar hållbarheten hos en sandlåda i plast som håller länge, har vi det du behöver!

Vi har sandlådor i olika storlekar och former, passande för gemensam lek och för de blåsiga dagarna eller nyfikna djuren i grannskapet är ett lock till sandlådan inte bara praktiskt utan ser också till att sanden förblir ren och redo för ditt barns nästa äventyr.

I vårt sortiment hittar du sandlådor från populära och pålitliga varumärken som Woodlii, som är kända för sina miljövänliga och stabila träleksaker, som lekstugor och leksakskök. Vi har även fina och robusta sandlådor från Hörby Bruk med en robust design – och varför inte göra uteleken komplett med en gungställning och en klätterstege?

Utforska vårt breda utbud av sandlådor, inklusive de med lock, i plast eller trä, och hitta den som passar perfekt för dig!

 

Vanliga frågor:

 

  • Hur mycket sand behövs för en sandlåda?

Hur mycket sand som behövs beror på sandlådans storlek, som varierar från kompakta sandlådor i plast till stora sandlådor avsedda för större familjer eller lekgrupper.
Det är viktigt att sandlådorna har tillräckligt med sand för att barnen ska kunna skulptera och gräva, men inte för mycket så att det blir ohanterligt. De flesta sandlådealternativ med lock kommer med tillverkarens rekommendationer. 

En tumregel är att använda cirka 50–100 kg sand per kvadratmeter om du vill ha ett lagom tjockt sandlager.
Exempelvis, om din sandlåda är 2 meter x 2 meter och du vill ha ett 10 cm tjockt lager av sand, skulle du behöva 40 kg till 80 kg sand.

För att hitta den perfekta sandlådan för din trädgård, mät utrymmet, tänk på antalet barn som kommer att använda den samtidigt och bestäm vilket sanddjup du föredrar att de ska leka med. Oavsett om du väljer ett lock till sandlådan för att hålla den ren när den inte används eller en helt öppen lekplats, se till att den är lämplig för den förväntade mängden och storleken på leken.

 

  • Hur ofta bör man byta ut sanden i sandlådan?

Att upprätthålla en hygienisk lekmiljö är avgörande när det gäller alla barns lekområden, särskilt för en utomhusfavorit som en sandlåda. Med allt grävande och byggande kan man undra hur ofta man ska byta sanden i sandlådan för att hålla den fräsch och säker? Hur ofta kan bero på flera faktorer, bland annat användning, exponering för djur och om du har en sandlåda med lock för att skydda den från väder och vind.

I allmänhet rekommenderas att du byter ut sanden i sandlådan en gång om året som en försiktighetsåtgärd. Men om sandlådan verkar smutsig, om djur har kommit åt den eller om den används särskilt mycket kan du behöva byta ut sanden oftare. Dessutom är det en bra idé att kratta igenom sanden med några veckors mellanrum för att leta efter främmande föremål eller klumpar, vilket kan vara ett tydligt tecken på att en uppfräschning behövs.

Överväg att skaffa ett skydd, t.ex. ett lock till sandlådan, som skyddar den från djur och skräp när de små inte bygger sina sandslott.

För barnfamiljer är en sandlåda mer än bara en lekplats. Det är en plats för oändlig fantasi och glädje. Oavsett om ditt hem har en mindre trädgård eller uteplats som kräver en sandlåda i plast med ett säkert lock, eller om du har gott om plats för en sandlåda som är tillräckligt stor för att rymma hela kvarterets barn, är säkerhet, hygien och rätt mängd sand viktiga komponenter för att dina barn ska kunna leka, växa och lära. Jollyroom tillgodoser dessa behov med en rad hållbara sandlådor av hög kvalitet som garanterat kommer att få barnen att le. Med dessa tips är du redo att skapa en rolig oas i din trädgård.

 

  • Varför är det bra med lock till sandlåda?

Först och främst är säkerhet och renlighet av största vikt när det gäller utrymmen där barn leker. Ett lock fungerar som ett skydd som hindrar oönskade besökare, som grannskapets katter eller vilda djur, från att behandla sandlådan som sin personliga kattlåda. Dessutom kan ett lock avsevärt minska mängden löv, skräp och regnvatten som kommer in i sandlådan.

Våra sandlådor med lock är konstruerade för att stå emot väder och vind. Genom att skydda sanden från överflödig fukt förhindrar du att den blir en grogrund för mögel och mjöldagg, som båda kan utgöra hälsorisker för känsliga personer.

Men fördelarna med att ha ett lock till sandlådan är fler än bara skydd. Det förlänger också lekvärdet i själva sandlådan. Hur då? Genom att hålla sanden torr och ren får dina barn garanterat en roligare upplevelse varje gång de leker. Inget barn vill leka i fuktig, smutsig sand, och med ett lock behöver de inte göra det.

 

Våra sandlådor:

  • Sandlåda trä        

  • Sandlåda med lock

  • Sandlåda plast

  • Grön sandlåda

  • Blå sandlåda

  • Brun sandlåda

  • Båt-sandlåda