Tips för ett stilsäkert barnrum

Emma Kalin arbetar som category manager för barnrumsinredning på Jollyroom, och här delar hon med sig av några av årets största trender och tips när det kommer till barnrummet.

 

marsala.jpg

Årets inredningstrender

Pastell, lekfulla accentfärger, mycket textilier och kuddar samt mycket naturmaterial som trä och ull är trenderna i år. Vi fortsätter att se mycket pastellfärger i barnrummet, och även mönstrade tapeter. Pantone har utsett årets färg till Marsala red, en härligt djup röd färgton. Den syns en del i inredning längre fram i år, och även en del i kläder och vagnar mm. Ljust trä i kombination med vitt och dammiga pasteller och lite vintageprylar känns också väldigt hett.

detaljer.jpg

Förnya barnrummet med mindre och enkla medel

Satsa på detaljerna. Har man en ganska neutral bas att jobba med så kan man enkelt addera färg och mönster i form av en pigg fondtapet, fina förvaringslådor, kuddar, lampor, gardiner eller mattor.  Om man vill följa ett tema i barnrummet så är det tacksamt just eftersom de flesta varumärken följer en serie i sina produkter som kan matchas med varandra.

 

Emmas 5 bästa tips för att lyckas med barnrumsinredningen

 

forvaring.jpg

1. Förvaring

Bra och smart förvaring är A och O så att både barn och föräldrar snabbt kan städa iordning på rummet. Tänk på att placera allt i barnens höjd för att undvika fallolyckor.

barnensbeslut.jpg

2. Barnens rum, barnens beslut

Låt barnet få vara med och bestämma i lagom mängd; fråga dem vilken som är favoritfärgen, vad de vill göra på sitt rum osv, och inred därefter.

belysning.jpg

3. Lampor

Belysning! Att satsa på bra belysning är viktigt för både funktionalitet och för att kunna göra rummet mysigt.

rundaformer.jpg

4. Mjuka former

Mjuka former är bra, undvik vassa kanter som barnet kan skada sig på.

lekyta.jpg

5. Plats för lek

Kommer ni ihåg hur mycket man uppskattade generösa golvytor? När man ville bygga upp en hel legostad eller bygga upp ett stall för alla ponnyhästarna med tillhörande hage? Fyll inte på med för mycket möbler, lämna plats för lek och bus i hela rummet

 

Shoppa inredning till barnrummet

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen