diy2.jpg

 

Do it yourself - med en tapetrulle

Att förnya barnummet ska vara enkelt och inte kosta skjortan. Därför har vi tagit fram ett enkelt tips på hur du kan göra om hela barnrummet med endast en tapetrulle! Med en tapetrulle i en härlig färg kan du skapa en stor förändring. Du kan klä in barnhyllan, förvaringslådor eller en ask. Du kan sätta ihop egna kollage eller posters. Eller varför inte pyssla ihop din helt unika vimpel? Nedan visar vi hur du kan göra om hyllor, lådor och enkelt skapa en egen vimpelslinga. Tänk vad en tapetrulle kan göra? Möjligheterna är oändliga!

Detta behöver du:

 • Tapetrulle, Lim, Sax, Linjal/måttband att mäta med, Kartongkniv, Snöre/band (till vimpelslingan). En majoritet av detta är saker du säkerligen redan har liggande hemma.

majvillan1.jpg

 

Hylla

 1. Mät bredd och höjd på varje hyllplan
 2. Mät upp måtten på baksidan av Majvillan tapeten. Tänk på att räkna med ca. 0,5 cm extra på varje sida.
 3. Limma baksidan av tapeten. Vill du ha tapeten på prov är ett lättare lim att rekommendera som kan lösas upp
  och tvättas bort vid behov.
 4. Placera tapeten noggrant på hyllans bakre vägg och tryck ut tapeten från mitten och ut mot alla kanter för att undvika luftbubblor.
 5. När tapeten fått fäste använder du en kartongkniv och skär bort tapeten som blir över. Var noga med att känna efter var kanten är och följ den försiktigt för att inte skära för långt in så tapeten
  blir för kort i hyllan.
   

majvillan2.jpg

 

Låda

 1. Mät måtten på lådan och mät upp de på baksidan av tapeten.
 2. Klipp ut och var noga med att få jämna kanter då man tydlig ser varje kants avslut när lådan är klar.
 3. Placera tapetbitarna på respektive plats och markera noggrant var de olika hålen på lådan finns och skär därefter ur dessa och testa igen så de är rättplacerade innan du limmar.
 4. Limma baksidan av tapeten. Var noga med kanterna.
 5. Placera tapeten på lådan och tryck från mitten och utåt.
 6. Klipp bort kanter som sticker utanför och putsa på slutresultatet.

majvillan3.jpg

 

Vimpel

 1. Gör en mall i form av en triangel i den storlek du vill ha dina vimplar.
 2. Mät upp två trianglar med den breda delen av triangeln mot varandra så de bildar en enkel diamant form. Detta för att du ska kunna vika tapeten på mitten över snöret och limma ihop dom tillsammans.
 3. Välj hur många ”flaggor” du vill ha och mät upp därefter.
 4. Klipp ett band efter den längd du vill ha och tänk på att du kan behöva lite marginal på båda sidorna till fästningen av vimpeln.
 5. Vik över trianglarna på mitten och limma ihop dom och tryck inifrån och ut. Använd även lim i mitten delen av trianglarna då det är denna del som fäster mot snöret.
 6. Fördela alla ”flaggor” jämnt över snöret låt det torka innan du sätter upp vimpeln.

 

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen