Mountain Buggy Duet 2.5

The Preview by Jollyroom

 

_MG_7132

 

Denna förhandsvisning av Mountain Buggy Duet 2.5 gjordes tillsammans med barnvagnsexperten Elin som driver Barnvagnsblogg.com

Publicerad: 2014-10-08

Igår var jag hos Jollyroom och kikade på alldeles nya Mountain Buggy Duet. Mountain Buggy kommer med en uppdaterad variant av sin Duet. Vagnen är sig lik på många punkter, chassit är det samma (ja, den är fortfarande 63 cm bred) och vagnen ser väldigt lik ut men det finns en hel del förbättringar.

Mountain Buggy Duet 2.5 har fått annan färgdesign, den har lösa vändbara sittdynor i sitsarna som är i färg och suffletterna är också färgade. Vagnen finns nu i tre färger, röd, grå och även helsvart.

 

_MG_7125_MG_7126

 

När jag skrev att chassit är det samma var det inte helt sant. Chassit har nämligen en ny ihopfällning. Istället för att använda båda händerna och trycka in två knapparna på sidan av fotstödet, finns nu en knapp mellan sitsen och fotstödet som man trycker in för att fälla ihop vagnen. Vagnen har nu alltså enhandsfällning.

Ihopfälld blir den lika stor som tidigare och vagnen väger 15,5 kg. Hjulen är lika stora som innan, 10 tums lufthjul, men man har förbättrat kvalitén på hjulen.

Den stora skillnaden är dock liggdelen. Liggdelen heter nu Carrycot Plus eller Liggdel Plus och har en helt ny design. Liggdelen har blivit större, den är nu 80×30 cm. Underdelen av liggdelstyget är i mesh vilket ökar cirkulationen i liggdelen. Även madrassen är ventilerande med luftgenomströmning. Innertyget är avtagbart och tvättbart och det är även öko-tex märkt. Det finns också ordentlig ventilation i botten av liggdelen men det går också att täcka för under den kallare årstiden. Liggdelen väger 3 kg. Den har inte längre några bärhandtag undan bärs i suffletten eller i själva ramen. Sufflettbågen har alltså ett litet handtag för att bära den i och för att få sufflettbågen att stanna kvar i uppfällt läge drar man den lite uppåt. För att fälla ner den trycker man ner bågen lite. Du kan alltså fortfarande använda en hand för att justera suffletten. Det finns även fötter under så att liggdelen står stadigt på marken.

 

_MG_7139

 

En annan riktigt bra förbättring är att liggdelen numera har klickfästen. Det ingår två klickfästen som du spänner på själva ramen på vagnen. Du kan sedan låta dem sitta där hela tiden och bara klicka dit och klicka loss liggdelen vid behov. Du behöver inte spänna runt något som du behövde på den tidigare modellen och du hör ett klick så du vet att liggdelen sitter fast ordentligt. Dessutom finns en lite mer upphöjd position för huvudet i liggdelen. Man bygger om liggdelen lite för att höja upp huvudänden vilket är väldigt bra för bebisar som kräks mycket, men också kan användas om barnet vill komma upp lite mer och trivs bättre i den positionen.

 

_MG_7147

 

Dessutom ingår det när man köper liggdelen en extra klädsel som fästs på samma ram som liggdelen. Det blir då en bakåtvänd sittdel. I utförandet är den väldigt lik face-to-face-sittdelen (som inte passar Duet) men skillnaden att den är större men framförallt att den har en maxvikt på hela 15 kg. I denna kan du alltså ha ditt barn bakåtvänt länge, kanske till 1-1,5 år. Suffletten till liggdelen används också när du använder ramen som bakåtvänd sittdel. Tyvärr är det dock bara ett fast halvliggande lutningsläge på sittdelen. Både liggdelstyg och sittdelstyg ingår alltså när du köper liggdelen som kostar 1399 kronor. Liggdelen finns med svart bas och sufflett i fyra olika färger, röd, blå, grå och svart.

 

_MG_7150_MG_7154_MG_7160

 

Man har dessutom gjort en helt ny design på sin sidokorg Joey. Den har nu en ordentlig och rejäl stålram och klarar en vikt på hela 18 kg! Joey har nu samma storlek som liggdelen vilket ger massor av plats. Här kan du packa en storhandling eller sådant du shoppat på Ikea utan problem. Det ingår också två shoppingkassar som passar i Joey’n så att du lätt kan lyfta ur det du packat.

 

_MG_7167

 

Mountain Buggy Duet 2.5 kommer i butik i månadsskiftet oktober-november och kommer att kosta lika mycket som innan, 6999 kronor. Liggdelen köps separat och kostar 1399 kronor.

Stort tack till Jollyroom som bjöd in mig och till Mountain Buggy som visade upp den nya vagnen.

Vi på Jollyroom vill tacka Elin för sin otroligt duktiga genomsyrning av denna nya vagn! Denna vagn kommer komma till Jollyroom vid släppet kring månadsskiftet oktober-november

Orginaltexten från hennes blogg finns att läsa HÄR

Se utbudet av Mountain Buggy Duet och tillbehör här

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen