Barncyklar

Lär barnen att cykla på en rolig och häftig cykel! Hos oss hittar du alla typer av barncyklar för alla åldrar, i olika modeller och storlekar, från 10 till 12, 14, 16, 18, 20, 22 och 24 tum. Bläddra ner för att se vårt utbud!
97 träffar.

Vilken storlek på cykel för barn?

Som föräldrar förstår vi glädjen och spänningen som kommer med att hitta den perfekta cykeln för ditt barn. När du tittar på det stora utbudet av barncyklar är det viktigt att välja en som inte bara är livfull och robust utan också har rätt storlek. Rätt storlek på barncykeln är avgörande för deras komfort, säkerhet och för att de ska få den bästa cykelupplevelsen. En lite större storlek som barnen kan växa in i är ofta frestande, men passformen vid köpet är viktigast. Säkerhet och kontroll kan äventyras om cykeln är för stor eller för liten för ditt barn, så välj alltid klokt och fokusera på deras nuvarande storlek och kapacitet.

Barnets längd

Cykelns hjulstorlek

85 - 100 cm           10 tum
90 - 105 cm 12 tum
95 - 110 cm 14 tum
105 - 115 cm 16 tum
110 - 125 cm 18 tum 

 

För att få hjälp med att välja rätt cykel utefter ditt barns ålder och längd, kika in vår Cykelguide.

 

När kan man lära barn att cykla?

Att cykla är en övergångsrit för många barn och lägger grunden för en livstid av trevliga cykelupplevelser. Den bästa tiden att börja lära dem är när de visar intresse och är fysiskt kapabla - vanligtvis mellan tre och sex års ålder. Denna process börjar ofta med en trehjuling eller balanscykel, som hjälper barnen att lära sig styra och balansera innan de trampar. Kom ihåg att varje barn är unikt och att beredskapen kan variera, så var tålmodig och uppmuntrande. Och glöm naturligtvis inte vikten av säkerhetsutrustning som cykelhjälmar och knäskydd.

 

Vilken tumstorlek bör barncykeln ha?

Storleken spelar roll, särskilt när det gäller cykeln som ditt barn cyklar på! Tummen i "barncykeltum” avser hjulens diameter, och lämplig storlek korrelerar direkt med ditt barns storlek och ålder. Från balanscyklar till trehjulingar och vidare till deras första riktiga trampcykel finns det en tumstandard för alla. Generellt varierar hjulstorlekarna från 12 tum för de allra minsta till 24 tum för de äldre barnen. Att säkerställal att ditt barns fötter nuddar marken när det sitter ner kommer att främja självförtroende och ge bättre kontroll när det cyklar.

 

När tar man bort stödhjulet på barncykeln?

Att ta bort stödhjulen från en barncykel är en annan spännande milstolpe. Stödhjul är fantastiska för den första inlärningen, men försök att inte förlita dig på dem för länge eftersom de kan hindra balansutvecklingen. De flesta barn är redo att prova att cykla på två hjul mellan fyra och sju års ålder. Lyssna på ditt barn och se om det känner sig tryggt med att trampa, styra och stanna - det är tecken på att det kan vara redo att ta farväl av stödhjulen och omfamna hela cykelupplevelsen.

När det gäller cyklar är Jollyroom en hjälpande hand för barnfamiljer som är redo att ge sig ut på sina tvåhjulsäventyr. Med välkända varumärken som Pinepeak, Impulse och Volare tillgodoser vårt cykelurval en mängd olika behov och erfarenheter, från de som söker tryggheten i en trehjuling till de som är redo för en mer avancerad barncykel. 
Hitta den perfekta cykeln för ditt barn i vårt omfattande sortiment, utformat för att göra de första pedaltrampningarna så roliga och minnesvärda som möjligt. Åk tryggt och säkert och ta vara på de här ögonblicken tillsammans med dina småttingar!