Cyklar

För de cykelintresserade har vi ett stort urval av cyklar för barnen. Här har vi bland annat barncyklar, balanscyklar, springcyklar, trehjulingar och mountainbikes för de större barnen. Vi har naturligtvis även andra cykeltillbehör, cykelhjälmar, cykelsitsar och mycket mer!
151 träffar.

Vilken storlek på cykel ska du ha?

Att välja rätt cykel är viktigt för att ditt barn ska kunna cykla säkert, bekvämt och roligt. Storleken på cykeln anges vanligtvis genom hjulens diameter i tum. En cykels tum är avgörande eftersom de korrelerar med ditt barns längd och insexlängd. När du letar efter en cykel till ditt barn är det viktigt att matcha deras mått med lämplig cykelstorlek. I allmänhet passar barn i åldern 3–5 år bäst med 12 till 16-tumscyklar, medan 20 till 24-tumshjul kan vara den perfekta passformen för barn i åldern 6 till 11 år. Det är alltid bäst att låta ditt barn provcykla, om möjligt, för att säkerställa att cykeln är bekväm för deras storlek.

Barnets längd

Cykelns hjulstorlek

85 - 100 cm           10 tum
90 - 105 cm 12 tum
95 - 110 cm 14 tum
105 - 115 cm 16 tum
110 - 125 cm 18 tum 
115 - 130 cm 20 tum
125 - 140 cm 24 tum
135 - 155 cm 26 tum
150 cm + 28 tum

 

För att få hjälp med att välja rätt cykel utefter ditt barns ålder och längd, kika in vår Cykelguide.

 

När kan barn börja använda en cykel?

Föräldrar undrar ofta vilken ålder som är rätt för deras barn att börja cykla. Barn så unga som två eller tre år kan börja med balanscyklar, som gör att de kan lära sig och behärska grunderna i styrning och balans innan de går över till en pedalcykel
Vid 5–6 års ålder har barnen vanligtvis utvecklat de motoriska färdigheter som krävs för att hantera en cykel av barnmodell och kan börja njuta av den frihet och det äventyr som det innebär. Det är dock viktigt att se till att de är under uppsikt och har övat tillräckligt i en säker miljö innan de ger sig ut på trottoaren eller vägen.

 

Vilken cykel ska du välja?

För att välja den perfekta cykeln för ditt barn måste du ta hänsyn till flera faktorer - storlek, typ och personliga preferenser när det gäller design och färg. 
För små barn som upptäcker glädjen i att cykla kan en cykel med stabilisatorer, så som trehjulingar och springcyklar vara det bästa alternativet för att hjälpa dem att få självförtroende. Äldre barn kanske föredrar mountainbikes eller BMX-modeller för en mer äventyrlig åktur. 

Förutom själva cykeln får du inte glömma cykelhjälmen - det är ett icke förhandlingsbart säkerhetstillbehör som alla barn måste ha. Hjälmar av god kvalitet som de som erbjuds av Pinepeak, Hamax, K2 Sports ger inte bara nödvändigt skydd utan finns också i olika stilar som matchar ditt barns personliga stil.

 

Cykelglädje för stora och små!

När du bläddrar igenom vårt breda cykelutbud av alternativ, kom ihåg att varje cykel berättar en historia om potentiella äventyr och delade familjeminnen. Oavsett om det gäller lugna turer i parken eller spännande utflykter på stigen är en cykel mer än bara två hjul och ett styre - det är en biljett till frihet och barndomsglädje. Här på Jollyroom är vårt uppdrag att stödja dessa äventyr med ett noggrant utvalt urval av cyklar som tillgodoser behoven och nycklarna hos varje ung cyklist. Välj bland omtyckta varumärken som Pinepeak, Impulse, Volare och många fler. 
Så ta på dig cykelhjälmen, välj den perfekta cykeln och förbered dig för otaliga timmar av spänning och skratt på vägen eller stigen framöver. Kom ihåg att det inte bara handlar om resan eller destinationen - det handlar om glädjen i att cykla!