Världsdiabetesdagen den 14 november

Varje dag insjuknar två barn i diabetes- en obotlig och i vissa fall livshotande sjukdom. I Sverige idag lever cirka 8 000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga behandlingar och många sjukhusbesök.

Världsdiabetesdagen, eller World Diabetes Day startades för 20 år sedan för att uppmärksamma ökningen av diabetes i världen. I år uppmärksammans dagen tillsammans med Barndiabetesfonden och läkemedelsföretaget Lilly. För att samla in pengar till Barndiabetsfonden och dess fortsatta forskning anordnas en stor auktion. Här kan man bl. a. lägga bud på Zlatan Ibrahimovic AC Milan-tröja, signerad av alla lagmedlemmar eller varför inte en unik ABBA-box signerad av samtliga originalmedlemmar. Är du nyfiken på att se alla objekt? Gå direkt till www.stadsauktion.se.

De allra flesta av oss har inte 10 000kr att bidra med för välgörenhet, men även mindre summor gör skillnad. Exempelvis kan Du skänka 50 kronor via SMS.

Tryck gärna ”Gilla” för att dela med dig av budskapet om barndiabetes och denna dag.