Babysim

Babysim är både roligt och mysigt. Genom att regelbundet simma med sitt barn vänjer man de vid kontakt med vatten. Barnet får trygghet och vattenvana på ett lekfullt sätt, på rätt villkor.
I vattnet kan man röra sig på ett sätt som inte går på land. Man kan ta sig fram tidigare i vattnet än man kan göra på land och det ger också möjligheten att använda helt andra muskler än vi använder på land. Det är naturligtvis också bra för dig som förälder att gå på babysim, då du själv blir mer trygg med barnet i vattnet. Dessutom lär man sig som förälder att barnet klarar sig bra även om det skulle hamna under ytan!
Man ska dock inte börja lära barnet att vara under vattnet förrän både barn och föräldrar känner sig helt trygga i vattenmiljön. Den medicinska nedre gränsen är att barnet skall väga mer än 4 kg och vara ca 2 månader. Detta för att man skall hinna se att barnet går upp i vikt ordentligt, och man då vet att barnet i stort mår bra. Dessutom för att barnet skall kunna hålla värmen i vattnet. Naveln skall vara ordentligt läkt.

Babysimningen ger möjlighet till en mycket fin barn-föräldrarelation, och en rolig stund tillsammans!


Lundmyr Badbyxa Star Svart 179:- | Zunblock Babyswim badblöja Star 159:- Zunblock Babyswim badblöja Star 159:- Lundmyr Badbyxa med volang Star 179:-