Smarta smakportioner

En del barn blir tidigt intresserade av mat. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan du från tidigast 4 månaders ålder, låta barnet få smaka på små prov av vanlig mat. Så länge det enbart är små mängder som inte konkurrerar med amningen. Små smakprov kan ge barnet möjlighet att långsamt pröva på nya smaker och konsistenser. Bröstmjölken eller modersmjölksersättningen ger all näring barnet behöver under hela första halvåret, utom D-vitamin. Det går därför lika bra att med vänta med smakprov tills barnet är omkring sex månader. Testa er fram och se vad som passar just ditt barn!

Maten måste förstås ha mjuk konsistens så att barnet inte sätter i halsen.

Det finns flera smarta produkter som hjälper dig och ditt barn att testa på små smakprov av mat. Några varianter finns hos oss på Jollyroom!

The Wean Machine 199:- | Beaba Matberedare 1495:- | Umami Taste Teaser 79:-