Dr brown: stoppar kolik och skrik

Husläkaren Dr Craig Brown upptäckte ett problem när han själv matade sitt eget barn med en vanlig traditionell nappflaska. Det problemet var luftbubblorna som skapas i nappflaskan när barnet dricker. Det är nämligen dessa luftbubblor som är en av de välkända orsakerna till magbesvär, gasbildning och kolik hos små barn.

I alla traditionella nappflaskor kan man se hur luftbubblor bildas i vätskan under måltiden. Anledningen till det är det vakuum som bildas, och som drar med sig luft in genom nappen och vidare in i flaskan. Bubblorna blandas då med vätskan och mängden luft som barnet riskerar att svälja under matningen fördubblas.
Dr Brown såg detta problemet, och insåg att han ville göra något åt det. Efter flera års forskning utvecklade han Dr Brown´s Natural Flow System. Detta unika system består av en patenterad invändig luftventil som tar bort luftbubblor och vakuum i modersmjölken, mjölkersättningen, och i alla typer av vätska. Detta gör att barnet inte sväljer onödig luft, magbesvären kan på så vis lindras. Med Natural Flow systemet blir det även lättare för barnet att suga, och när vakuumet är borta behöver barnet inte heller suga lika hårt för att få i sig en jämn ström med vätska i sitt eget tempo.

Systemet från Dr Brown är speciellt bra för spädbarn som lider av de magbesvär, som kolik, kväljning och luftsmärtor. Nappflaskan är också mycket lämplig för prematurt födda barn och andra spädbarn som av olika anledningar har problem med att suga från mammans bröst.

Dr Browns nappflaskor hittar du här!