Historien bakom babybjörn


Grundaren bakom BabyBjörn, Björn och hans fru som idag arbetar som Creative director och fortfarande tar fram all design för produkterna.

1961 startade Björn Jacobson BabyBjörn med en tydlig affärsidé, nämligen:
”Att göra vardagslivet enklare för småbarnsfamiljer genom att utveckla säkra och innovativa produkter av högsta kvalité för barn upp till tre år.”

50 år senare är BabyBjörn världsledande när det kommer till bärselar och babysitters. Vid det här laget har fler än 30 miljoner barn blivit burna i BabyBjörns bärselar.

I början på 70-talet tog företaget ett stort steg då amerikanska forskare presenterade en undersökning som visade att tidig närkontakt med föräldrarna var viktig för det nyfödda barnets utveckling.
Björn Jacobson, som vid det här laget själv var pappa till tre små barn, inspirerades av uppmaningen från läkarna. Han utvecklade då den första bärselen som erbjöd nära kroppskontakt för barnet, samtidigt som föräldrarna hade händerna fria.

Men allt började egentligen tidigare än så, nämligen med BabyBjörns första produkt, babysittern. På 60-talet fanns babysitters inte att köpa i Sverige, därför startade Björn tillsammans med sin svägerska Elsa ett företag som började producera de första, svenska babysittrarna. Tyvärr ville ingen köpa den nya produkten och det var i detta stadie som Björn och Elsa vände sig till läkare för att få deras omdömen. Utlåtandena var mycket positiva, vilket resulterade i skriverier i svensk dagspress och detta blev även startskottet för efterfrågan och försäljningen tog fart.
Babysittern är idag en storsäljande produkt världen över.
Alla BabyBjörns produkter utvecklas i samråd med världsledande barnläkare, industridesignerns och inte minst småbarnsföräldrar. Att utveckla BabyBjörns tallrik och sked tog 4 år!

Vi på Jollyroom är stolta över att kunna representera och erbjuda ett varumärke som BabyBjörn!