Att välja rätt barnvagn?

Barnvagnen är ett roligt inköp, men kanske också ett av de svåraste? Det finns en uppsjö av olika vagnar och modeller, så hur kan man veta att man väljer rätt? Vagnen ska kunna användas under en lång period, och på olika sätt. Här nedan följer en liten checklista på vad man ska tänka på för att välja rätt vagn:

  1. Tumma inte på säkerheten. Välj en vagn som uppfyller den europeiska barnvagnsstandarden ”SS-EN 1888”. Då vet man att det är en vagn som uppfyller de minimikrav som krävs för att vagnen ska anses vara säker. Dubbelkolla alltid detta innan du köper en vagn, då dessa värden kan med svenska mått anses något låga.
  2. Tänk på ert individuella behov. Välj inte en vagn bara för att den är snygg. Tänk på vilken funktion du söker i en vagn. Alla har olika krav på vagnen. Bor du i stan eller på landet? Köper du vagn för nyfödd eller ett äldre barn? Ska ni få ett syskon? Syskonvagn? Tre eller fyra hjul? Är du lång eller kort?(olika höjder på vagn/handtag)
  3. Vilken modell passar bäst? Bena ut vad begreppen står för. Kombivagn, duovagn, sittvagn, syskonvagn, joggingvagn, sulky eller kanske travelsystem?
  4. Tänk på smart funktion! Det är viktigt att tänka på små funktioner som spelar stor roll. Det kan vara funktioner som: Utrymme i vagnen, vagnens vikt, vagnens sitt-/ligglägen, Varukorg, Bromsar, Reglagen, Lätt att fälla ihop, Plast eller lufthjul?
  5. Priset. När det gäller barnvagnar är det dumt att vara dum-snål. Det är trots allt barnets komfort och säkerhet det handlar om, och då vill man ha det bästa. Men tänk på att det bästa inte alltid behöver vara det dyraste!


Vi har hundratals barnvagnar i lager! Kolla in dem här >>