Enkelt mellanmål: smoothie

Det perfekta mellanmålet är det som går snabbt att slänga ihop, innehåller bra energi och vitaminer, och som dessutom smakar smaskens!
Ett bra tips på ett enkelt mellanmål är Smoothie. Den kan varieras i oändlighet, uppskattas av både stora som små, och det bästa är att det går så supersnabbt att fixa. Smoothie är underbart gott, och du kan ha i precis det du vill och det som finns hemma. Det är ett bra mellanmål hela familjen, och passar även de minsta barnen som börjat äta vanlig mat.

Ett Supergott och enkelt recept på en Blåbär och Banan smoothie:

Till 2 glas:
1 – 2 dl blåbär (funkar perfekt med frysta)
2 st bananer
3 dl mild yoghurt (vaniljsmak eller naturell)

Mixa alla ingridienser i en matberedare, blender, eller med stavmixer. Häll upp glas och servera. Voila! Världens enklaste mellanmål, och så gott sen!
Du kan självklart välja själv vad du vill ha för bär eller frukt i. Vill du göra den mer flytande kan du även späda med lite mjölk. Vill du göra din smoothie ännu mer mättande kan man även ta i lite havgegryn. Eller om ni kanske rent av vill lyxa till det och äta som en efterrätt kan man även ta i några skedar vaniljglass också. Himmelskt gott!