Namn till barnet?

Att namnge sitt barn kan för många vara väldigt klurigt, och för en del en självklarhet. Oavsett hur man känner inför namngivningen så är det faktiskt ett viktigt beslut. Namnet bär man med sig hela livet. Många i Sverige väljer att döpa sina barn i kyrkan, men detta är det inte alla som är bekväma med av olika anledningar. Många har på senare tid valt att inte döpa sitt barn i kyrkan, utan istället ha en egen namngivningsceremoni.

På senare år har även namnlagen börjat tolkas lite mer öppet, och många nya namn har kommit till. Använder man fantasin kan man hitta många fina och unika namn. Kanske inspireras av blommor, sagofigurer, städer, kändisar, ädelstenar
eller rymden. Eller varför inte hitta på ett namn själv?

Några saker att tänka på när man väljer namn brukar vara: att det är fint, passar med efternamnet, lätt att uttala och skriva, att namnet inte förknippas med något negativt och att de inte går att komma på öknamn.

Populäraste namnen 2011:

Flickor:

1. Alice
2. Maja
3. Elsa
4. Julia
5. Linnéa
6. Ella
7. Ebba
8. Molly
9. Wilma
10. Emma


Pojkar:

1. William
2. Lucas
3. Oscar
4. Hugo
5. Elias
6. Oliver
7. Liam
8. Alexander
9. Viktor
10. Emil

Dela med dig, har du tips på fina namn till barnet? Har du kanske kommit på ett eget unikt namn till ditt barn?