Resa med barnen?

Planering är A och O När Ni ska resa. Då kan det vara bra att ha en liten planeringslista som underlättar planeringen för resan. Här kommer några tips om vad som är bra att tänka på när du reser med barnen.

Valet av resemål:
Beror helt på era intressen och barnens ålder, och självklart vad ni som familj uppskattar och tycker är roligt. Tänk på hög och lågsäsong, klimat och tempratur. En bra idé kan vara att kolla upp information om resemålet innan ni åker, hur fungerar det här, vilka aktiviteter finns det, hur kan vi transportera oss, mat, dricksvatten osv. Om barnen är lite äldre kan det vara en bra idé att sätta sig ner hemma innan resan och titta på bilder från resemålet tillsammans, så kan alla få en uppfattning om resemålet innan, och ni kan se fram emot det tillsammans.

Packningslista:
Gör en lista över vad alla ska ha med i sin packning. Vad det är beror ju helt på vilken typ av resa det är. För solresan tänk på sol- och UV skydd. En bra resevagn kan vara bra att ha med också. Ta bort onödiga grejer, och tänk till ordentligt. Ska ni åka på solsemester kommer ni antagligen inte ha nytta av tio par strumpor och långärmade tröjor.

Reseapotek:
Det kan vara en god idé att ha med sig ett litet reseapotek när ni åker iväg. Man vill göra allt för att undvika sjuka och ledsna barn under en rolig resa! Glöm inte vaccinationer om ni åker långväga. Solkräm, solkräm med manetskydd. Informationsband till barnen och UV-mätare.

Alla vikitga papper:
Pass, biljetter och visum. Ta kopior på dessa och förvara den extra uppsättningen hos någon bekant ifall olyckan skulle vara framme. Glöm inte att ta med dig försäkringsintyg, reseförsäkring och eventuellt hälsoförsäkringskort.

På flyget:
Behöver ni ha med blöjor och barnmat?

Tips om småbarn påverkas mycket av tryckförändringarna under flygturen: Det kan hjälpa om barnet ammar eller suger på något under stunden. Näsdroppar kan också hjälpa. Det fungerar också för större barn, och att de tuggar på något, ex frukt eller godis. Är du gravid är det särskilda regler som gäller, och det är inte säkert att du får flyga. Kontrollera alltid detta med din vårdcentral och resebyrå innan.

Dela med dig, vilka är dina bästa resetips?