Tips – påskpyssel

Påsken närmar sig med stora steg och barn uppfattar oftast denna tid som helt fantastisk med alla fina färger, föremål och godsaker. För familjen kan det vara ett helt ypperligt tillfälle att umgås lite extra och hitta på roliga saker tillsammans, som att gömma påskägg, klä ut sig eller varför inte pyssla!?

Här har vi några tips på roligt påskpyssel för hela familjen:

  • Måla ägg – Koka några ägg och låt svalna. Använd exempelvis kritor eller vattenfärg för att måla vackra mönster eller figurer på äggen.
  • Tumme kycklingar (för de lite mindre) – Använd gul fingerfärg och gör små gula fingeravtryck på ett papper, detta blir kycklingens kropp! Hjälp sedan till att måla på en orange näbb och små ögon och fötter. Detta är riktigt sött att hänga upp på väggen eller ge bort som en rolig liten påskgåva!
  • Färgglada klistra-kort – Använd hårt papper, silkepapper och fjädrar i olika glada färger. Klipp ut små kort av det hårda pappret och låt barnet dekorera genom att klistra på små fjädrar och silkepapperstussar! Avsluta gärna med att exempelvis skriva glad påsk, eller kanske ett namn!?

Vad som är viktigt att komma ihåg när man pysslar är att hela tiden försöka vara närvarande (med hänsyn till barnets ålder) om man exempelvis måste hjälpa till med att klippa något, eller se till så att inget stoppas i munnen! Glöm inte heller att låta fantasin flöda och att ha riktigt roligt ihop med ditt/dina barn!

Har ni själv några tips på pyssel att hitta på under veckan eller några bilder på roligt påskpyssel som ni själva har gjort får ni gärna mejla det till rebecca.jansson@jollyroom.se innan torsdag, så har ni chansen att vara med och synas på vår blogg!

Kärnan Kritor 39:- | Kärnan Kritor Mina Första 19:- | Kärnan Vattenfärger 29:- | Kärnan Jättefärgpalett 79:- | Kärnan Tuschpennor 35:- | Kärnan Fiberpennor 49:- | Kärnan Fingerfärg 59:-

Du kan även hitta andra tillbehör som penslar, underlägg och förkläden Här –>