Säkrare i solen med zunblock

Just nu längtar många efter det varma och härliga sommarvädret, då midsommar och semestrar närmar sig. Att helt enkelt kunna ta med sig barnen ut i naturen eller till stranden då vädret är som bäst! Man får dock inte glömma att solen är riktigt stark under sommartid, och att det är väldigt viktigt att man skyddar sig själv, men framförallt sina barn från solens UV-strålar!

En stor del forskning tyder på att en av de avgörande faktorerna till utvecklandet av hudcancer i framtiden är förknippat med stor exponering i solen före 18 års ålder. Solbrännor i tidig ålder ökar risken för att senare utveckla hudcancer. Som förälder kan det säkert kännas oroväckande att inte veta ifall solskyddsfaktorn är tillräcklig för att skydda sitt barn från solen och just därför har Zunblock tagit fram sina solskyddande kläder för att skydda våra barn!

Zunblocks kläder är coola, bekväma och tillverkade för att tåla vatten och lek. Till skillnad från solskydd ger Zunblock ett helt kemikaliefritt alternativ och har en dokumenterad solskyddsfaktor på minst 50+, vilket är riktigt bra jämfört med en vanlig T-shirt som endast har en skyddsfaktor på mellan 5 – 10.

Ett bra tips är Zunblocks Sun watch. Sun Watch är en UV-klocka som gör det möjligt att mäta vilket solskydd som behöver användas utifrån solens styrka. Den är pedagogiskt utformad med ett djur i mitten, som ändrar färg utifrån styrkan på UV-strålningen. Barnet kan själv läsa av vilket solskydd som behövs genom att jämföra djurets färg med ikoner i ytterkant på klockan! En riktig hit på varama sommardagar, eller på solsemestern!

Just nu får du en Sun watch på köpet vid köp av ett av våra nya Zunblock-plagg! De hittar du här!

 

Du hittar Zunblocks produkter Här!