Lego fyller 80 år!

Världens mest berömda och älskade kloss fyller 80 år i år!

LEGO grundades år 1932 av Ole Kirk Kristiansen i Danmark. Företaget har passerat genom generation efter generation, och är ett familjeföretag ända in i grunden. Företaget har förts vidare från far till son, och ägs nu av Kjeld Kirk Kristiansen som är grundarens barnbarn. LEGO har kommit en lång väg under de gångna 80 åren. Från en liten snickarverkstad till ett modernt och globalt företag som i dagsläget är en av världen fyra största leksakstillverkare!

Nu under OS i London passar vi på att uppmärksamma firandet av 80 års dagen, eftersom ett spektakulärt bygge genomförts tidigare i år precis utanför OS-stadion i Seoul i Sydkorea. Ett 32 meter högt Legotorn byggt av hela 500 000 legoklossar mitt utanför OS-stadion, som invigdes av självaste Kronprinsen av Danmark. Det blev även ett nytt världsrekord i högsta legotornet som någonsin byggts. En nöjd kronprins Fredrik satte själv fast flaggan som kronan på verket.

Kanske får vi ett nytt torn nu under OS i London? Nåja kanske inte, men vi på Jollyroom vill naturligtvis fortsätta att fira och hylla LEGO. Du kan nu se hela vårt utökade sortiment här!


(Källa: Dagbladet.no | Bilder: AP PHOTO/LEE JIN-MAN/NTB SCANPIX)

Mer LEGO hittar du här!