En jollybebis är född!

Här följer berättelsen om hur vår första Jollybebis kom till jorden, återberättad av stolta mamman själv…

För 4 veckor sedan gjorde jag min sista arbetsdag före min föräldraledighet. Det var då 2 veckor kvar till förlossningen, lagom att vara hemma och ta det lugnt tills det är dags! Vi hade en babyshower denna fredag med underbara kollegor, festen var slut vid 19-tiden och tänka sig, några timmar senare går vattnet och lillan är ute lördagnatt!

En smärtsam förlossning (vad annars när man ska klämma ut en bebis på 2900 gr och 47 cm lång?) men ännu värre avslut. Moderkakan vägrade komma ut som den skulle och jag fick 31 minuter efter förlossning lämna man och bebis för att ”operera” ut denna! Operationen gick bra men jag blev ganska uppskrämd över allvaret i situationen, tankar på inre blödning och andra tråkigheter satt ju kvar i huvudet ganska länge efteråt… men nu som bortblåst! Vi pratar inte mer om det.

Det blev en Marley, en liten tjej med bruna ögon och världens goaste näsa!

Första veckan bestod av amning och sömn, underbar vecka. En liten degklump som passar så perfekt i famnen. Låter som en liten valp.

Nu har hon arbetat upp en härlig stämma som får hennes storebror att skrika efter bröst: ”Mamma, ge henne mat!”

…. Fortsättning följer