Leander form!

Leander Form är ett företag som har vuxit fram ur barns behov. Inledningsvis började man tillverka Leander vaggan och sedan dess har ett antal möbler har utvecklats, som alla som följer och stimulera barnets utveckling. Alla möbler har skapats på barnens villkor.

”Produktutveckling är en process som kräver en noggrann analys av vår vardag – våra önskemål och rörelser. Ända från valet av råvaror, genom utförande till den färdiga designen. När vi skapar våra möbler tänker vi på samma nivå som ett barn och vi upplever världen genom den lilla personens behov av säkerhet och utveckling ”, betonar Stig Leander, designern bakom möblerna. Leanders möbler tillverkas i bland annat europeisk bok, gjuten i en klassisk skandinavisk design som kombinerar funktion med enkel, tydliga estetik. Principen är att det vackra utseendet alltid måste åtföljas av stor användbarhet. Och att bra design ger glädje och livskvalitet.

Stig Leander – livserfarenhet bakom designen Stig Leanders idé för Leander vaggan kom från ett verkligt behov i verkliga livet. En medlem av familjen hade tvillingar och det var svårt att ta hand om båda barnen samtidigt. Men med en vagga upphängd från en punkt, var det lätt att gunga ett barn och hålla den andra på samma gång. Således var en unik design företaget bokstavligen födda och efter vaggan, följde ett antal unika möbler – alla designade med samma filosofi att fokusera på barnet. På det hela taget är den verkliga världen ligger till grund för Stig Leanders arbete. Genom att observera livet av barn, konstruerar han möbler som talar och ger utrymme för erfarenhet och utveckling.

 

Se hela sortimentet från Leander här!