Voksi urban och city 2012 återkallas!

PRESSMEDDELANDE FRÅN VOKSI!

”Genom en intern säkerhetskontroll har vi upptäckt att våra åkpåsar Voksi URBAN, CITY och GO kan ha problem med den pingvinformade dragtappen på dragkedjan. I värsta fall kan denna lossna och på så sätt vara farlig för små barn. Ingen olycka har skett, men vi väljer likväl att genomföra en frivillig återkallning.
Pingvindelen/ dragtappen är godkänd i enlighet med det nya leksaksdirektivet, men Voksi väljer ändå att göra en återkallning av produkterna då detta problem inte stämmer överrens med varumärkets krav och målsättning.

Voksis åkpåsar är kända för sin höga kvalité och detta ska upprätthållas utan kompromisser. Därför har Voksis styrelse och ledning beslutat att genomföra denna återkallning med start från dagens datum.
Återkallningen genomförs genom att dragtappen/pingvinen byts ut mot en ny dragtapp, version 2.0.”
Hur vet jag om detta gäller min åkpåse? Läs mer om detta under ”För konsumenter”