Namntoppen?

När en ny familjemedlem kommer till världen är det en hel del som måste vara klart, och mycket nytt att ta ställning till som nybakta föräldrar. En av dessa saker är namnet på den lilla. För vissa har namnet varit klart redan innan du blev gravid, man faller för ett namn och bara vet att det är rätt. För andra är det svårt att namnge son eller dotter. Det är inte ovanligt att barnet är namnlöst, eller har ett smeknamn i flera månader efter födseln. Det är många saker att ta hänsyn till. Ska ditt barn ha ett namn som också låter bra i utlandet? Finns det en tradition med namngivning i familjen? Kan man som föräldrar kommer överens om ett namn? Passar barnet till ett förutbestämt namn när det föds? ja, det är inte så lätt alla gånger!

Här är de populäraste namnen för 2012:

Flicknamn:

1. Alice
2. Elsa
3. Julia
4. Ella
5. Maja
6. Ebba
7. Emma
8. Linnea
9. Molly
10. Alva

Pojknamn:

1. William
2. Oscar
3. Lukas
4. Hugo
5. Elias
6. Alexander
7. Liam
8. Charlie
9. Oliver
10. Filip

Berätta gärna: Vad heter ditt barn? Var det en lång process att välja namn, eller var ni säkra på en gång?