Besafe gravidbälte!

Trafikolyckor sker dagligen och är ett av de vanligare skälen till skador och dödsfall. Enligt Trafikverkets årsstatistik var det under år 2011 över 300 personer som omkom i trafiken i Sverige och många fler som skadades svårt.

Som gravid är det mer än ett liv som sätts på spel under bilfärden, och om man krockar är det stor risk att barnet tar skada eftersom att kroppen utsätts för ett väldigt högt tryck. Det är därför viktigt att göra sin bilfärd så säker som möjligt. Adelheid Nordhagen var med om en trafikolycka då hon var i vecka 27, efter en normal men hektisk dag på jobbet…

När Adelheid var på väg hem tvärbromsade plötsligt bilen framför i en hastighet på ca 60 km/h, Adelheid hade ingen chans att reagera och svänga undan! Bilen bakom hann som tur var svänga undan i sista sekund, annars hade olyckan kunnat sluta ännu värre. Adelheids bil var totalkvaddad, alla airbags hade utlösts och hon själv hade blivit skadad, men den största oron i henne var om hennes ofödda barn hade klarat sig…

Adelheid hade tur! Hon hade fått ärva ett BeSafe gravidbälte av sin syster, vars konstruktion hjälper till att förflytta kraften som suppstår i kollisionen, från buken, ner till låren.  Detta resulterade i ett par stora blåmärken på låren, men också i att den lilla dottern Vilde kom till världen den 20:e November! Både mamma och dotter mår bra idag!

Kraften som kastar en vuxen person framåt i en olycka kan uppmätas till 3-5 ton. Detta innebär att ett foster som hos gravida kvinnor ligger långt fram i buken, utsätts för en enorm belastning under en kollision. Att använda BeSafe Gravidbälte ökar chanserna för fostret, då man styr bort höftbältet från magen. Man fördelar kraften jämnare i kroppen då kraften istället styrs ner i den stabila höftkammen.

Olyckor går aldrig att förutse, men riskerna i olyckan går att förebygga! Detta har gravida kvinnor gjort, då fostret har överlevt tack vare bältesstyrningen!

Här kan du se en krockfilm på hur stor skillnad ett gravidbälte kan göra!

 Läs mer om BeSafe gravidbälte på BeSafes hemsida här!

Köp ditt gravidbälte från Besafe här!