Nyhet: yoomi!

En smart napplaska som värmer utan el! Du trycker bara på en liten knapp så värms mjölken / vällingen på 1 minut. En pryl som underlättar i vardagen, och som är perfekt att ha med när du är ute och reser, såväl på flyg, tåg, buss eller i bilen.

Yoomi är ett företag som grundades av Farah och Jim, en mamma och en pappa vars erfarenheter av flaskvärmning (att snubbla omkring i köket tidigt på morgonen och att behöva be kypare om varmt vatten) inspirerade dem att komma på en bättre lösning. Kombinationen av Farahs inspiration och Jims ingenjörskunskaper, tillsammans med expertråd och hjälp från vänner, har resulterat i yoomi, flaskan som värmer babyns mat på bara 60 sekunder. Yoomi har valts som en av Top 15 brittiska uppfinningar under det senaste århundradet och har vunnit flera priser och utmärkelser.

Så här fungerar yoomi:

– Ladda patronen. Antingen genom att placera den i kapseln och värma i mikrovågsugn, koka den i 25 minuter eller i en elektrisk sterilisator. Vätskan i patronen blir nu flytande och frigör en kula. Genom att skaka patronen hörs kulan och man vet då att patronen är laddad. Patronen ska vila ca 75 minuter i rumstemperatur eller 20 minuter i kallt vatten innan den kan användas och ”aktiveras”.

– Fyll nappflaskan med den mängd du behöver värma och placera patronen över flaskan och fäst nappen ovanpå.

– När du behöver värma drycken ”aktiverar” du patronen genom att trycka på knappen på patronen genom nappen och vänta 60 sekunder.

– Ge barnet nappflaskan. När vätskan passerar patronens ytterskåra värms den till exakt bröstmjölks temperatur på (32-34°C).

– Patronen håller värmen en hel timme och kan på så sätt bevara drycken eftersom den aldrig blir uppvärmd inuti flaskan, endast det som förbrukas.


y2

Se mer från Yoomi här!