”vet du varför du inte tror på trolleri ……………. för att nån aldrig har trollat fram pengar ur din näsa!”

HOKUS POKUS ALFONS ÅBERG!

Den 23 augusti smäller det! Då får Alfons Åberg sin alldeles första animerade långfilm och precis som titeln avslöjar tar Alfons med oss på ett magiskt äventyr bland sjörövare, trollkarlar och … hundar.

När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer 7-åriga Alfons Åberg om en egen hund. En lekfull terrier – precis en sådan som den gamla trollkarlen har. Med hjälp av magi är han övertygad om att hans dröm kommer att uppfyllas. Men det är inte så lätt som han tror – även om – det på ett märkligt sätt blir som magi i alla fall.

Berättelsen handlar om verklighetens illusioner och magi men också lögner och fantasi – och framförallt en intensiv önskan om att bli tillräckligt stor för att få en hund!

Filmen är baserad på boken Hokus Pokus Alfons Åberg av Gunilla Bergström och visar hur svårt det kan vara ibland att vara liten. Historien är tänkvärd och leder flera gånger till hjärtliga skratt men framförallt ger den oss en sådan rejäl dos av kärlek att man bara vill ha mer. Det blir inte direkt sämre heller av att filmen inramas till ljuvliga och lättsamma toner av Timbuktus fantastiska ”inte stor nog”. GÅ OCH SE!

Tävling

Vi tycker att alla borde se denna underbara saga och lagom till Biopremiären 23 augusti har Jollyroom lyckats norpa åt sig några fribiljetter som vi tänkte tävla ut till er. En fribiljett räcker till två personer. Tävlingarna (yes, det är plural) kommer att poppa upp titt som tätt här fram tills premiären så håll utkik på bloggen, nyhetsbrevet, facebook och instagram för uppdateringar om tävlingarna.

Den första tävlingen håller på till söndagen 11/8 och där lottar vi ut biobiljetter till 5 stycken lyckliga vinnare som får ta med en vän, sitt barn eller varför inte sin käresta på ett magiskt äventyr (OBS, varje biljett gäller för två personer)!

Det du behöver göra för att delta i tävling nr 1 är att:

1. Gilla Jollyroom på Facebook

2. Berätta om vad du önskade dig som mest när du var liten

3. Om det är du som blir utvald så måste du kunna svara på frågan ”vilken annan tävling pågår just nu hos jollyroom?”

(Obs, den sista frågan behöver du inte lämna svar på i kommentatorsfältet)

Om du vill ha med dig en vän (utöver den extra person som får följa med på biljetten) så se till att dela tävlingarna med dina vänner!

I tid till denna magiska berättelse har vi fyllt på lagret med underbart fina Alfons prylar, så om du vill vara kittad till premiären, gå in och kika här på härliga Alfons produkter från Kärnan:

alfons kärnan

Produkterna hittar du här