Det där med sömn…

För trötta och stressade småbarnsföräldrar kommer den som en skänk från ovan, även om den bara infinner sig i några få timmar. För aktiva barn på upptäcktsfärd i världen är den ett sätt att återhämta krafter inför en ny och spännande morgondag. När den kommer till oss andra innebär den bara ett oerhört välkomnat nedvarvande.

Vi pratar naturligtvis om den eftertraktade och välbehövliga sömnen. Om det alltid hade varit så förlösande som vi precis beskrev den hade allting varit strålande, men som vanligt är det inte så det fungerar. Att någonting så basalt och nödvändigt kan vara så himla svårt och ibland till och med farligt, är stundtals obegripligt att förstå.

Speciellt gäller detta för dem små barnen. Hur många gånger har man inte stått och hyssjat, pussat, lugnat oroliga barn som ständigt rör på den ängsliga lilla kroppen i sängen, eller burit ut klibbiga små knytten med genomblöta kläder från bilen?

Att få en god natts sömn verkar vara jobbigt för många, stora som små.

Det finns dock produkter utvecklade för att förbättra säkerheten i barnets sovmiljö. Smartson har just nu avslutat en omgång testpiloter för produkter från Aerosleep. Det är en produkt utvecklad för att kunna förse barnet med en god natts sömn utan ängslighet eller svettningar och följer även alla riktlinjer för att förhindra plötslig spädbarnsdöd.

Aerosleep teknologin

Flera olika studier som handlar om barns säkerhet när de sover avslöjar två motstridiga faktum:
Madrassen ska släppa igenom luft för att minska risken för kvävning eller överhettning.

Samtidigt utgör madrasser en grogrund för bakterier och det är därför bra att använda ett madrassöverdrag. Fast då förlorar madrassen förmågan att släppa igenom luft.

AeroSleep har därför utvecklat ett nytt koncept: ett skyddsöverdrag för madrassen som för samman alla de goda egenskaperna. Skyddet släpper igenom luft och fukt och minskar risken för kvävning eller överhettning. Det absorberar fukt som avdunstar snabbt. Det bildar en barriär mot bakterier och allergener i madrassen. AeroSleep revolutionerar säkerhet och hälsa för spädbarn genom att erbjuda en lösning på problemet ovan.

AeroMoov Sittskydd Bilbarnstol Turkos

För mer information om produkterna läs här

Aerosleep finns som madrass eller madrassöverdrag och dessutom i olika former av babyprodukter till bilen och barnvagnen. Dem har fått jätte fina omdömen hos testpiloterna, läs gärna på deras blogg här