Möt frida fahrman!

Vi på Jollyroom fick chansen att komma lite mer under skinnet på bloggerskan och moderedaktören Frida Fahrman, som själv är nybliven mamma till sonen Nils. Vi passade på att kolla läget med henne och familjen, och höra hennes syn på hur livet förändras när man plötsligt blir +1?

Hej Frida! Hur är läget med dig och familjen?
Allt är superbra, förutom de där vanliga höstförkylningarna förstås. Annars mår alla bra, jag jobbar återigen heltid och nu är det Hampus tur att vara hemma med Nils.

Du driver ju en av Sveriges största bloggar, och måste pussla en hel del med karriären och vardagslivet. Hur får du allting att gå ihop?
Än så länge är det inga problem, men det finns helt klart ett par saker som gör det betydligt lättare. Jag har jättenära till mitt jobb från där jag bor, jag sparar säkert 1-2h varje dag bara där. Sen har jag grymma kollegor och ett jobb som jag trivs med och tillåter viss flexibilitet. Sen har jag Hampus, som är världens bästa pappa och som verkligen gör allt för vår lilla familj ska funka på bästa sätt.

bild-56

Hur har livet förändrats för dig sedan du blev mamma? Vilka är de största förändringarna tycker du?
Helt ärligt, så är det inte jätteannorlunda, eller snarare jag trodde att det skulle förändras mer, men på ett negativt sett. Jag hade nog de förväntningarna i alla fall, men hittills har det inte blivit så. Det som jag tycker är svårt är hinna med sig själv, jag prioriterar ofta bort mig, eller skjuter för att hinna med Nils i stället, nått jag måste bli bättre på. Det kan vara alltifrån min morgondusch till att min frukost övergår i lunch, vardagens små ting. Förut gick vi också ofta på bio, det gör vi inte längre, då det kräver barnvakt, det kan jag sakna, de där spontana biokvällarna. Sen har det också varit tufft att komma tillbaka i sin egen vanliga fysik igen, så väl kroppsligt som sömn. Det hänger så mycket på vilka förutsättningar man har i vardagen, om man har ett barn man kan lämna en stund, eller som sover regelbundet, en man som inte jobbar så mycket, eller en barnvakt/familj som kan passa regelbundet. Det där har jag saknat under mitt första år, vilket jag märker att jag fått lite av, vägen tillbaka känns lite längre bara och det var jag nog inte beredd på, det var sånt som alla andra sagt till mig att det löser sig av sig självt. Ja, kanske för somliga men inte för mig.

900x592xZvEkGVfls8hx.jpg.pagespeed.ic.EZKIjnyQha

Vad är det absolut bästa med att vara mamma tycker du?
Att livet fått ytterligare en dimension. En vardag som jag tidigare inte ens kunde förställa mig hur den skulle kunna vara. Vi har verkligen blivit en liten familj, det är liksom vi nu. Sen tycker jag själv att jag tycker att andra saker är viktigare eller mindre viktiga nu, man omprioriterar. Det känns faktiskt, varje dag, helt sjukt att det finns en liten mini-människa där hemma, med delar av mig och vi kommer följa varandra och älska varandra varje dag i resten av mitt liv.

900x581xDSC_0659.jpg.pagespeed.ic.gIdTE7Sss8

Du verkar ju lyckas med att vara en chic och cool mamma. Hur gör man för att behålla sig själv ibland allt mammasnack, bajsblöjor och vardagskaos?
Det är ett aktivt val man gör, en prioritering. Ibland struntar jag helt i det, men somliga dagar inte alls. Klart jag också går hemma sunkig i en skitig tröja osv. Men när jag går ut, går till jobbet, event, middag osv. då försöker jag definitivt anstränga mig, det är bara roligt. Mammasnacket drar jag med mina vänner, hehehe då kan det bli mycket sånt, andra gånger pratar vi inte alls om det.  För mig handlar det heller inte om en ansträngning, att försöka tvinga fram att vara en ”cool mamma”, utan mer om att vara sig själv och trivas i den rollen.

Hur är familjelivet? Är det som du förväntat dig att det skulle vara?
Ja, fast mindre kaosigt. Det är bara kaosigt i perioder, en dag, eller ett tillfälle när något rubbas från det normala. Det krävs bara lite planering å ta mycket som det kommer och för vad det är. Annars är det bara mysigt. Att ha en trött liten pojke i sin famn, som kryper upp om kvällen å lägger huvudet mot mig å bara vill sitta där, aldrig trodde jag att det gick att känna så mycket i hela kroppen som under en sådan stund.

K3r6NdJSbZLa

Vilka är dina tips för nyblivna förstagångsföräldrar?
Att inte ha bråttom, vare sig med tiden eller barnets utveckling, var sak å varje barn har sin tid. Man måste inte sätta upp gränser efter bara ett par veckor, med sömn, rutiner, matportioner å eget rum å allt vad det nu är. Lev för stunden å njut av det ni har, allt annat kommer att lösa sig med tiden utifrån era förutsättningar.

Vill du läsa mer om Frida, så hittar du hennes blogg här!

Du missar väl inte att Frida också valt ut sina absoluta favoritprodukter hos oss? Spana in dem här!

fridaf