Intervju med reirei: stjärnskottet babyzen!

Babyzen YOYO lanserades under 2013 och blev snabbt en succé eftersom det är den enda barnvagnen i världen som är uppfyller kravet som handbagage på flyget samtidigt som den har en hög kvalitet och snygg design. YOYO är nu världsberömd för sin magiska ihopfällning och för hur liten den blir. Under 2014 tar Babyzen nästa steg och lanserar YOYO 0+, vilket innebär att YOYO kan användas direkt från nyfödd. Endast genom att byta tygklädsel kan du växla mellan ligg- och sittläge (YOYO 0+ och YOYO 6+). Vi pratar lite mer med Monica Landberg som är VD för ReiRei som är distributör för Babyzen i Skandinavien.

Monica Landberg, Vd på ReiRei som är distributör för vagnmärket Babyzen i Skandinavien. Här på bilden med nya vagnen Babyzen ZEN.

Var kommer Babyzen från?
”- Babyzen är ett franskt varumärke. Babyzens VD, Julien Chaudeurge, jobbade med att lansera Fiat 500 innan han fick barn. Och eftersom det är en pytteliten bil fick det konsekvenser när han fick barn själv och det är en av anledningarna till varför Babyzen idag producerar smarta, kompakta barnvagnar som går ned i de minsta utrymmena.”

Hur har det varit att lansera Babyzen YOYO?
”- Fantastiskt! Det är alltid roligt att jobba med en produkt som är så pass unik som YOYO är. Ihopfälld är det den minsta barnvagnen på marknaden idag och det är även den enda som uppfyller IATA:s rekommendationer för handbagage på flyget. Detta är något som många väntat på, vilket verkligen har blivit tydligt för oss under 2013. Dessutom har många insett att det är en vagn som man kan ha till mycket mer än bara resan.”

IMG_1010

Niklas från ReiRei med Babyzen YOYO. Enkel att ta med som handbagage på flyget, och enkel att bära med sig över axeln som en väska.

Babyzen YOYO är en av de dyraste vagnarna inom sulky/paraply-segmentet idag, hur ser du på det?
”- Javisst, den kostar lite mer men betalar du mer så brukar det även betyda att du får mer. I Babyzens fall brukar vi säga att YOYO är en liten vagn med många fördelar som den stora vagnen har. YOYO har nämligen full fjädring på alla fyra hjul, ett patenterat anti-vobble system på framhjulen som gör att du inte behöver låsa dem när du kör i terräng, och hög kvalitet. Men framför allt är det en körglädje i YOYO som många brukar prata om efter att de testat den. Den rullar helt enkelt otroligt lätt!”

IMG_1012

Babyzen YOYO och ZEN. Här ser vi ett prov på hur små vagnarna blir hopfällda.

Vad är det för skillnad på YOYO 0+ och YOYO 6+?
”- YOYO 0+ kan du ha direkt från nyfödd eftersom den har ett platt liggläge, något som efterfrågats av kunder sedan YOYO lanserades. YOYO 6+ är den vanliga YOYO som vi är vana att se, dvs en sittvagn från 6 månader. Köper du en Babyzen YOYO från 2014 kan du lätt ändra från liggläge till sittläge genom att byta klädseln. Det är en annan sak som gör YOYO unik, dvs att du kan byta läge utan att tillföra en extern liggdel eller liknande. Hos Babyzen byter du bara tygklädsel.”

Har Babyzen fler barnvagnar än YOYO?
”- Ja, under 2014 lanseras Babyzen ZEN som är en komplett terrängvagn med belysning och smart liggdel. Man märker att ZEN har släktskap med YOYO genom att även den blir väldigt kompakt när du fäller ihop den, och den har dessutom samma anti-vobble system på framhjulet.”

Babyzen ZEN

Nytänkande smarta funktioner på ZEN, som exempelvis lampor som kan tändas vid behov.

IMG_0966

Monica demonstrerar hur snabbt och enkelt ZEN fälls ihop.

Är du intresserad av Babyzen YOYO eller ZEN? Klicka in HÄR för att se sortimentet.