Babymassage, hit eller diss?!

Något som syns mer och mer är massage för barn och baby. Syftet med babymassage är att skapa en rofylld stund och få barnet att slappna av. Det ska samtidigt innebära en mysig stund tillsammans och stärka bandet mellan barn och föräldrar. Barnet rekommenderas att vara minst 5 veckor gammal men samtidigt inte tillräckligt gammalt för att kunna gå, då det kan bli svårt att få sitt barn att ligga stilla och slappna av.

I Sverige hittar du ett flertal olika kurser som lär ut barn och babymassage. Babymassagen rekommenderas även av svenska läkare i förebyggande syfte för att hjälpa barn med spädbarnskolik.

 

På videon ovan ser det ut som en riktigt härlig och avslappnad stund tillsammans! Men ser det verkligen ut så i verkligheten?

Vad tycker ni? Är det någon som har testat? Hit eller diss?!