Formex 2014!

Jollyroom bevakar Formex-mässan!
Vi tar oss an Nordens största inredningsmässa tillsammans med tusentals andra inredningsnördar och gottar ner oss i allt vi kan hitta till barnrummet. Under fyra dagar, 13 – 16 augusti, bjuder vi på de senaste inredningsnyheterna, aktuella och kommande trender och massor av inspiration till barnrummet. Så se till att hålla dig uppdaterad på DENNA sida de kommande dagarna!

Trendspan: Soft Nordic

Soft Nordic är årets trendtema på Formex 2014 och den starkaste trenden i hösten och vinter. Vi ser en enkel och avskalad formgivning med rötter i skandinavisk design från 1950-talet. Formerna är ofta runda och materialen är exklusiva med ljusa träslag. Färgerna som gäller för Soft Nordic går i mättade pasteller som rosa, aprikos, mintgrön och rostbrunt. Detta ofta kombinerat med nyanser av grått. Spana in vårt kollage med inspiration från Soft Nordic nedan!

soft nordic

soft nordic 1

1. Littlephant Poster Butterfly Family Rosa  2. SneDesign Babyfilt Kaleidoskop Korall  3. SneDesign Babyfilt Kaleidoskop Grå   4. Silly U Deco Lampa Metal Powder  5. rice Förvaringskorg med Läderhandtag 6. Färg & Form Rislampa Moln Grå 7. Teddykompaniet Nalle Oliver Stor

Trendspan: Wild Wood

En annan stor trend i höst och vinter är Wild Wood-trenden som hämtar mycket av sitt uttryck från det nordiska landskapet. I färgskalan hittar vi naturliga toner hämtade ur den nordiska storskogen kombinerat med svart och vita vintertoner. Materialen är av trä, sten och keramik. Ett hett tips nu i höst och vinter är att ta med sig barnen ut i skogen och leta inredningsdetaljer. Grenar, kottar och stenar kan med lite fantasi bli till vackra och användbara inredningsdetaljer så som bokstöd, klädhängare och lekbord. I kollaget nedan har vi samlat några av våra Wild Wood-favoriter från Jollyroom!

wild wood 1 wild wood

1. Sebra Taklampa Metall  2. Littlephant Poster Butterfly Family Turkos  3. rice Förvaringskorg med Läderhandtag    4. Leander säng Valnöt  5. BabyDan Gallerfilt Offwhite 6. KG Design Sparbössa Mr Uggly Svart  7. Heico Bordslampa Flugsvamp Liten Svart

Trendspan: Dark Fragrance

I Dark Fragrance ser vi en dramatisk färgsättning med tyngre färger och starkare toner. Lila, rubinrött och nyanser av brunt, gärna tillsammans med lite guld eller koppar, ger en mysig och spännande miljö. Lägg till svarta toner för att få en ännu större effekt. Håll inte tillbaks utan dra på med mycket av allt! Lekfulla färger och mönster gör denna trend till en av favoriterna i år. Spana in vår egna tolkning av trenden nedan!

dark fragencedark fragence 1

1. Sebra Baby- och Juniorsäng Kili    2. Heico Lampe Flugsvamp Guld   3. BabyDan Gallerfilt   4. LIFETIME Kidsrooms Lampa Marocco Chic   5. Little Bird Told Me Jasper Gunghäst   6. LIFETIME Kidsrooms Matta Rund Pink   7. LIFETIME Kidsrooms Kudde Marocco Chic  8. Sebra Virkad Sittpuff 36 cm Mörklila  9. Heico Bordslampa Kanin Guld  10. Hoppekids Klädsel till Clubfåtölj Black