En tredje pappamånad införs 2016

I början på nästa år läggs en tredje månad till i föräldraförsäkringen för vardera förälder.

När den rödgröna regeringen presenterar sin budget finns en planerad tredje pappamånad med. Det verkar vara goda möjligheter för förslaget att röstas igenom i riksdagen då även Vänsterpartiet och Folkpartiet är för en mer delad föräldraförsäkring.

– ”Den skeva fördelningen av föräldrapenningen påverkar inte bara barns möjligheter att vara med båda sina föräldrar, det är också negativt för kvinnors sysselsättning och löneutveckling. När man bildar familj ökar klyftorna mellan män och kvinnor. Vi vet att kvinnors andel av det obetalda hemarbetet ökar och att deras karriärer går i stå och de får sämre pension”, säger Annika Strandhäll till Svenska Dagbladet.

År 2017 försvinner jämställdhetsbonusen. Flera utvärderingar visar att bonusen inte haft effekt på jämställdheten.

Hur påverkar en extra månad er familj?

Dela gärna med er och berätta!

http://www.jollyroom.se/