Otröstlig bebis

När barnen är små och ännu inte kan kommunicera så är det nästan endast via sina ljud som de kan försöka bli förstådda. Vissa av dessa ljud är hjärtskärande för ett föräldrahjärta. Bebisgråt.

Pampers har kommit med råd som du kan ta till när ditt lilla barn är ledset.

Som start skall alltid de 3 första grunderna gås igenom, hungrig, trött, blöjan. Dessa bör göras något åt innan övrig panik uppstår.

Men de barn som gråter ändå och som skapar dessa sår i föräldrahjärtat kan kanske hjälpas på andra sätt.

Pampers ger följande råd:

1. Använd sugandet. Du har förmodligen märkt att din nyfödde inte kan få nog av att suga på sina egna fingrar – eller dina! När det kommer till spädbarnets utveckling är sugande en naturlig reflex som ett tre veckor gammalt barn troligen använder när denne är upprörd eller behöver lugna sig. När amningen är väl etablerad märker många mammor att nappar är nyckeln till förnöjelse, tröst och att distrahera en grinig bebis nästan omedelbart.

2. Vagga och bona om. Härma miljön din nyfödde var van vid innan hen föddes: Gör barnets säng mer ombonad – hen är van vid att det är trångt – för att få barnet att känna sig tryggt. Sjung vaggsånger eller spela dämpad musik – livmodern var bullrig med ljudet av dina hjärtslag och din röst. Eller prova att vagga henne lätt i dina armar eller sitt i en gungstol. Din bebis är van vid den jämna, rytmiska gången hos dina naturliga kroppsrörelser under graviditeten. Du kan också prova att sätta din bebis i en motoriserad vagga för att hjälpa till att lugna.

3. Håll barnet tätt intill. Att hålla barnet tätt intill sig – i sina armar eller en mjuk hållare eller sjal – har visat sig minska gråten och hjälper till att skapa starka band mellan förälder och bebis. Oroa dig inte för att överdriva hållandet eller bärandet. Små bebisar behöver mycket kärlek och uppmärksamhet och ger du den av fri vilja kommer du att belönas med mindre gråt och större belåtenhet.

Tänk på att bebisar ofta gråter mer på eftermiddagen eller på kvällen. Ta det inte personligt! Din bebis gråter inte för att du är en dålig mamma. Spädbarn gråter i allmänhet i mellan en till fem timmar per dygn, allt eftersom de anpassar sig till det här nya konstiga livet på utsidan.
Försök att behålla lugnet och se till att få hjälp från familj och vänner när du behöver en paus.
Hur gör du när ditt barn är otröstligt?

Utdrag från: familjeliv.se

http://www.jollyroom.se/