Sovrutiner

Sovrutiner  är viktigt både för föräldrarna och för barnet. Men att komma in i rutiner är inte alltid det lättaste. När tröttheten tar över finns alla genvägar nära, och det är svårt att hålla sig till det man egentligen vill, eller ”borde”.

Många rekommenderar detta för små barn:

0 – 3 månader – få in dygnsrytmen
Under den första tiden, kan det vara bäst att inte förvänta dig att nätterna ska bli lugna. Försök i stället att följa med i barnets rytm och passa på att sova eller i alla fall vila när barnet sover.

4 månader – hel natt utan mat
I början av den här perioden väcks du ofta fortfarande en eller två gånger varje natt för amning, men vid fyra månaders ålder kan ditt barn förmodligen komma till ro på egen hand – i stället för att sövas med matning eller vaggning.

6-12 månader – sömnmönster i förändring
När barnet blir större kan det få det svårare att komma till ro på kvällen. Barn som är över åtta månader kämpar ibland emot, eftersom de hellre vill vara uppe med mamma och pappa.

Hur ser sovrutinerna ut för er där hemma, och hur har de förändrats sedan barnen blivit äldre?

erken-uyanan-çocuk ‘

Baby Napping

http://www.jollyroom.se/