Pressmeddelande: jollyroom expanderar inom barnrumsinredning

 

Finns det något roligare att inreda än ett barnrum? Knappast! Det är en trend som svenska e-handlaren Jollyroom märker av tydligt.

Efter en hög försäljningsperiod i december är januari den månad då svenska folket tenderar att hålla allt hårdare i sina slantar. Vilket för detaljhandeln generellt innebär en lugn månad med låga försäljningssiffror. Men för barn- och baby butiken Jollyroom har trenden varit helt tvärtom i år och svenskarna shoppar framförallt barninredning som aldrig förr.

Färska siffror från e-barometern visar att barnartiklar är ett av e-handelns mest växande områden. Under det tredje kvartalet 2014 ökade handeln med barnartiklar på nätet med hela 47%. Ett annat område som växer märkbart är heminredning där trenden går allt mer mot att konsumenter väljer att handla online.

Heminredning är ett blomstrande område och tillsammans med den starka bostadsmarknaden som existerar i Sverige i dag är det ett område där svenskarna väljer att lägga en stor del av sin inkomst. Föregående trend går hand i hand med den starka tillväxt som Jollyroom kan se gällande barninredningsprodukter inför 2015.

Emma Lindeberg arbetar som category manager för barnrumsinredning på Jollyroom och hon säger följande gällande tillväxten inom barninredning;

” Våra kunder handlar mer inredning nu än någonsin tidigare. Vi kan se en stark utveckling för detta segment och vi har inlett 2015 med bravur. Det är utan tvekan ett område vi kommer att satsa stort på i år.”

Under 2015 kommer Jollyroom satsa hårt på inredning för barnrummet. Sortiment utökas och stora investeringar i egna varumärken har gjorts för att bredda sortimentet ytterligare.

Emma Lindeberg förklarar vidare;

-”Vi vill erbjuda vår målgrupp en så stor bredd och variation som möjligt. Här pratar vi om olika produktgrupper, varumärken och prisklasser. Vi måste se till att möta efterfrågan både gällande bassortiment och det mer exklusiva high-end sortimentet.

Vi ser en stor efterfrågan gällande Skandinaviska varumärken, vilka tillhör den stil som många nordbor väljer att inreda efter. Svenska folket är oerhört trendmedvetna i dag och det gäller även trender för barnrummet.

Det finns ett stort intresse i att förnya sitt hem och eftersom barnen är det mest värdefulla i föräldrarnas liv blir det en självklarhet att lägga tid, pengar och tanke även här. Vad vi kan urskilja är ett mönster där föräldrar efterfrågar barninredning i form av god funktionalitet och snygg design med en lekfull twist.”

Jollyrooms topp 5 – trender i barnrummet SS15!

1. Pastellfärger

2. Retrovibbar

3. Mixa material. ex. Trä/textilier/metall

4. Mycket mönster

5. Lampor i roliga former

Jollyroom erbjuder Nordens största sortiment av inredning för barnrummet. Se mer HÄR!

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jessica Egman, Marknadschef Jollyroom
E-post: jessica.egman@jollyroom.se