Jollypanelen: DIY - fartfyllt bilkalas

Jollypanelen är Jollyrooms egen bloggpanel, där några av Sveriges mest omtyckta och lästa bloggare ingår. Jollypanelen kommer erbjuda inlägg om exklusiva tester, spännande nyheter, inspirerande artiklar och massor av annat intressant innehåll för dig som förälder.

Isabella Sköldmark driver bloggen Rustaupp, där hon skriver om inredning, design och livet som mamma. Hennes bloggområde i Jollypanelen är leksaker, då hon brinner för just leksaker, färg & form, kreativitet och fantasi! Hennes första inlägg handlar om hur du skapar ett fartfyllt kalas.

 


Lek med maten lite extra! Ställ till med ett fartfyllt bilracekalas som passar både stora och små.

jollypanelen_diy_bilkalas_1.jpg
 

Ett mer lekfyllt alternativ på barnkalasklassikern korv med bröd går att skapa med hjälp av: några skivor gurka, majs, cocktailtomater, tandpetare samt dekorplast. Detta är ett väldigt enkelt tips och rena barnleken att tillverka - vilket gör det till ett perfekt pyssel innan kalaset. Tandpetarna körs bara in på sidan av korvbröden, sedan en skiva gurka och till sist ett majskorn. När hjulen är fastsatta dekoreras korvens översida med en tunn sträng senap (alternativt och/eller ketchup) och en halv cocktailtomat. På tomaten kan man även sätta en remsa dekorplast samt en liten racingvimpel.

Förbered ett par stycken korvbilar, men ni kan även låta gästerna få bygga ihop sina egna bilar, för att få in ett lekfyllt moment att rosa sig med under fikat.

jollypanelen_diy_bilkalas_2.jpg

Gå också loss med att dekorera kalasbordet! Skapa en fartfylld motorväg på köksbordet med hjälp av en avklippt presentpappersrulle, svart dekorplast och lite vit eltejp. Dekorera även gärna med vägkoner och racingflaggor - där gästernas namn kan skrivas och placeras ut. Avsluta sista touchen med papperstallrikar, servetter, godispåsar, flaggor och milkshakemuggar - så är du snart i mål!

jollypanelen_diy_bilkalas_3.jpg
 

jollypanelen_isabella_rustaupp.png/ Isabella, rustaupp.blogg.se