Jollypanelen: Renovering av barnrum

Jollypanelen är Jollyrooms egen bloggpanel, där några av Sveriges mest omtyckta och lästa bloggare ingår. Jollypanelen kommer erbjuda inlägg om exklusiva tester, spännande nyheter, inspirerande artiklar och massor av annat intressant innehåll för dig som förälder.

Hanna Melldén Sandmark driver bloggen och Instagram-kontot Barnrumsinspo där hon postar inspirerande inlägg för barnrummet. Hennes bloggområde i Jollypanelen är Barnrum och barnrumsinredning och hennes första inlägg handlar om renovering av ett barnrum.

Mitt första uppdrag var att renovera ett barnrum från topp till tå. Mina fina vänner Johanna och Fredrik väntade barn och var i behov av ett barnrum, så uppdraget fick bli just ett babyrum.

Rummet innan renovering

jollypanelen_renovering_fore.jpg

 

Fakta om rummet
Ca 11 kvm, med snedtak i halva rummet och ganska mörkt. På en av väggarna satt det en grön stjärntapet och på den andra sidan mitt emot en randig tapet i olika färger. Det låg även laminatgolv i ekfärg.

Parets önskemål
Vitt rum! Inga andra önskemål på färger i övrigt, mer än att det skulle vara dova färger som smälte in i rummet. Önskan om mysiga krypin och lekyta för barnet att vara på.

När man kom in i rummet var det väldigt mörkt, trots den färgstarka tapetkombinationen. Därför var vitt väldigt bra för just detta rum. Det fanns ett fönster som hade svårt att ge hela rummet ljus, så därför inskaffades lampor och ljusslingor.

Självklart ville jag ha någon färgkombination i rummet – helt vitt kan det inte vara! ;) Grå är kanske inte den mest färgsprakande färgen men den fick det bli. Därtill kommer detaljerna vara mer färgrika. Det jag gillar med vita rum är att man kan färgsätta rummet med leksaker och inredning, och när man tröttnar på just den färgen så är det bara att byta ut och tillsätta nya kombinationer. Väldigt enkelt att göra om! Tapeten togs sedan bort och ersattes med en tapet i dova färger men som ändå stack ut. Golvet byttes ut och vit ekparkett lades.

 

jollypanelen_renovering_2.jpg

 

En utstickande tapet, en grå med vita moln från Färg & Form, sattes upp i form av två fondväggar, och tillsammans med det ljusa golvet blev rummet 10 gånger ljusare! Resten av rummet målades vitt. Inredning från kända märken som Sebra, BLISS Sthlm, Troll och Frank & Poppy användes.

Från början var rummet mycket mörkare och tanken var att få in många starka lampor för att få till det perfekta ljuset. Men med den nya vita färgen och de vita golven blev det betydligt ljusare än vad det var tänkt. Så det fick bli mer mysbelysning istället. En av mina stora favoriter i både barnrum som vardagsrum är fjäderlampan från Vita EOS. Den finns i tre storlekar och två olika färger. Kan verkligen rekommenderas!

I sänghimlen sattes en sängmobil i ljuvliga färger för att få en kontrast mot det vita tyget. Det var detaljerna som fick sätta färgerna i rummet. Jag blandade rosa, gröna och blå detaljer som tillsammans smälte in i rummet, så som Johanna och Fredrik hade som önskemål. Den underbara Vita EOS-lampan smälte in fint i rummet och gav en mysig belysning som är perfekt för just barnrum!

 

jollypanelen_renovering_1.jpg

 

Förvaring är A&O i ett barnrum, och jag kan tipsa om Tellkiddos tyg- och pappersförvaring, där man får plats med mycket och slipper locken. Tusen gånger bättre än plastförvaring! Tältet är en annan supermysig detalj i ett barnrum. Liknande tält finns här. Jag la till lite mysbelysning på tältet som har LED-lampor i sig, vilket är viktigt för brandsäkerheten.

Just ljusbollar är en detalj som är riktigt mysiga att inreda med. Det finns både i budgetvariant och denna från Happy Light som jag brukar köpa. Jag rekommenderar de lite dyrare varianterna, då man kan byta ut färgerna på bollarna och att de har en avstängningsknapp medan budgetvariantens kontakt behöver dras ut varje dag. Hursomhelst är de perfekt som mysbelysning och var därför en självklarhet i detta barnrum.

 

jollypanelen_renovering_3.jpg

 

Här placerade jag även ett bord och stolar från Kids Concept, tillsammans med en pall från Smallstuff. Kul att blanda möbler, och det blir alltid mer intressant med en extra detalj. Denna pall kan man även ha som ett litet extrabord och stapla.

Barnrummet överlämnades sedan till de finaste föräldrarna till lilla Lilly, och jag tackar Jollyroom för denna chansen att ge ett par deras drömrum.hanna_barnrumsinspo.png/ Hanna, Barnrumsinspo.se