Värmande åkpåsar

Nu när vi går mot kallare tider kan det vara hög tid att införskaffa en åkpåse som värmer och skyddar barnet mot dåligt väder så som blåst, regn och snöfall. Det finns en hel uppsjö av olika åkpåsar ute på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja.

Några riktlinjer vid val av åkpåse är bland annat vilket material du vill satsa på. Ull och fleece är de varmaste materialen. Självklart kan materialvalet bero lite på var du bor geografiskt, då södra Sverige har lite mildare klimat än uppe i norr. Du bör även väga in hur mycket ditt barn rör på sig i vagnen, då ett stillaliggande barn kan behöva en lite varmare och rejälare åkpåse än ett mer aktivt barn. Är temperaturen inte så låg, kan det räcka med att barnet har vanliga kläder på sig i åkpåsen – vilket kan underlätta vid blöjbyten och liknande. Klä dock gärna barnet i en mössa, för att hålla huvudet varmt.

Det yttre skalet på åkpåsen bör vara i ett vattenavstötande material såsom förslagsvis polyester för att skydda mot regn och snö, så att barnet inte blir dyngsur och nerkylt. Det kan även vara bra att tänka på innertygets material, som rekommenderas att vara lättskött och enkelt att tvätta, ifall det skulle hända en olycka. Välj också gärna en åkpåse med anti-glid, så att den inte glider omkring i barnvagnen samt en åkpåse med reflexer så att ni syns där ute i mörkret!

Håll ditt barn varmt i höst och vinter! :)

collage_akpase.jpg

 

Klicka här för att se vårt utbud av åkpåsar!