Jollypanelen: Julklappstipset - familjejul med spel

Jollypanelen är Jollyrooms egen bloggpanel, där några av Sveriges mest omtyckta och lästa bloggare ingår. Jollypanelen kommer erbjuda inlägg om exklusiva tester, spännande nyheter, inspirerande artiklar och massor av annat intressant innehåll för dig som förälder.


Natali Ben-Kalifa driver en av Sveriges populärasre mammabloggar där hon bjuder på personliga inlägg, tips och inspiration. Här tipsar hon om sina absoluta julfavoriter lagom till tomten och jullovet kommer - spel för hela familjen! 
 Vi älskar att spela spel. Det är inte helt lätt att hitta spel som alla vill och orkar spela så ibland spelar vi i omgångar. Men till julen har jag tänkt köpa lite nya spel.

femmyror.gifEtt spel som skulle passa perfekt för en 3-åring är Lär om Bokstäver - Fem myror är fler än fyra elefanter, det är så klassiskt och gulligt. Kanske får man mor- eller farföräldrar att spela med barnen när det är figurer de själva kan minnas också. Julafton är lååång, så det är bra om barnen får något på morgonen som håller dem sysselsatta. 100-bitarspussel tar ju liten stund iallafall. Ett alternativ här är Disneys Frozen pussel med Anna och Elsa. 

315673.jpeg

Till de lite äldre - mina barn älskar sådana här spel och här kan man byta ut spelplanen till massa olika. Perfekt att fördriva tiden med innan tomten kikar in genom dörren, även äldre barn är ju rätt spända på julafton. 4 i 1 Spelbord skulle gillas av mina kids.

närdådå.gif

Till hela familjen - man kan faktiskt spela i lag. Gäller bara att välja rätt partner och inte döva gammelfarfar. ;) Alfapet gillas av de flesta. Ha bara en ordboksapp redo för det kan komma ord som man inte hört talas om förr.

Frozen tar över alla sektioner av leksaksavdelningar, även Monopol finns i en Frost variant! Vi tröttnar ofta efter en stund och ingen orkar spela färdigt men detta är en variant som är för lite yngre barn. Ett spel som kommer att ligga i tomtens säck till vår familj är spelet När då då? Det ska vi spela ihop i mjuka pyjamisar och sjunga julsånger och äta hemmagjort julgodis (eller inte, vi får se hur idylliskt det blir). Men spelet kan bli en höjdare! 

Hoppas ni har fått lite tips på roliga spel som man kan skaffa och ge glädje till hela familjen! :)
 Fler spel, andra roliga aktiviteter och spännande leksaker för jullovet finns på Jollyroom.se!