Lek med Lundby

Lundby erbjuder fina och charmiga dockskåp i olika storlekar, modeller och strukturer, och mängder av roliga tillbehör. Skapa ditt eget drömhem och lek loss i Lundbys magiska värld! 

Historien bakom Lundby har anor ända bak till år 1945, då skaparna Axel och Grete Thomsen flyttade till den lilla byn Lundby i norra delen av Göteborg. Grete designade och byggde här i Lundby ett dockskåp med möbler och inredning till sin systerdotter, ett dockskåp som blev väldigt uppskattat flickan och hennes vänner - så uppskattat att Grete och Axel funderade på att göra det till något större. Två år senare hände det, då Fred Lundqvust & Co. (idag Nordiska Kompaniet) lade en första order och på den vägen är det. 

Blogg-thumbnail-lundby.gif

Idag finns flera olika dockskåpsmodeller och du kan själv välja din egen stil. Vill du satsa på det lite mer lantliga finns ett mysigt småländskt hus eller varför inte ett dockskåp inspirerat av Gotland? Är du snarare en storstadskatt kan du välja den lyxiga villan i Stockholm med takterrass och inreda med trendigt möbelmang.


Smaland_dining_room_13114-1.jpg

Inred dina dockors drömhus efter vilken stil som passar dig bäst. Välj bland moderna eller klassiska möbler att inreda dockskåpet med och låt härliga familjer flytta in i huset. Lundby sprider leklust hos både liten och stor!

#jollyroomlikeslundby