Fira våffeldagen med hela familjen!

När ska man äta våfflor om inte på självaste våffeldagen. Samla familjen och duka upp till våffelkalas. Med varierande tillbehör kan våfflan ätas både som frukost, lunch och efterrätt.

Det är alltid en bra ide’ att ställa till med våffelkalas. Våfflor kan ätas på många olika sätt.  Bara fantasin sätter gränser för hur du väljer att smaksätta smeten och vilka tillbehör du väljer. Kanske gillar du tjocka, belgiska våfflor med sirap och glass? Eller föredrar du en matig våffla med lax och crème fraiche?

Vi på Jollyroom mumsar gärna våra våfflor tillsammans med grädde och färska bär. Nedan har vi listat vårt favoritrecept på riktigt goda frasvåfflor.

Frasvåfflor med vispgrädde

Ingredienser:                      10-12 våfflor

3 dl vispgrädde

50 g smör eller margarin

3 dl vetemjöl

2 dl kallt vatten

Så här gör du:

1. Vispa grädden tjock. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Blanda i grädden och matfettet.

2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.

3. Lägg på 1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.

4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

 

vaffla.jpg

 

Men inget kalas utan fin dukning. Låt barnen vika servetter och blåsa upp ballonger så är kalasstämningen snart igång! Fina tallrikar och andra tillbehör till våffelkalaset hittar du hos jollyroom.se

Bildkälla: kungsornen.se