Jollypanelen: Miffy-inspirerat kalas till påsk

Jollypanelen är Jollyrooms egen bloggpanel, där några av Sveriges mest omtyckta och lästa bloggare ingår. Jollypanelen kommer erbjuda inlägg om exklusiva tester, spännande nyheter, inspirerande artiklar och massor av annat intressant innehåll för dig som förälder.

Isabella Sköldmark driver bloggen Rustaupp, där hon skriver om inredning, design och livet som mamma. Hennes bloggområde i Jollypanelen är leksaker, då hon brinner för just leksaker, färg & form, kreativitet och fantasi! Detta inlägg handlar om ett Miffyinspirerat påskkalas, för det blir ju inget påskkalas utan ägg och kaniner. Vad passar då inte bättre än att lyfta fram den trendigaste kaninen av dom alla i rampljuset, allas älskade Miffy!
 

miffy1redddd.jpg

 

Vi valde att hålla oss till enbart tre färgtoner. Ljuslila, turkos och babyrosa blev vårt val. Med hjälp av molnformade underlägg, pappersartiklar, fjädrar och melamin produkter ifrån Rice knöt vi sedan samman looken på ett kick. Medan vi dukade så skapade Martin en hel liten miffyarmé av stora och små marshmallows som träddes upp på sugrör. Ögonen och nosen ritades sedan dit på fri hand med ätbar färg ifrån en sockerpenna.
 

miffy6red.jpg

Vi passande även på att baka en smarrig och enkel påsktårta kalasdagen till ära. Inte helt otippat så blev det en Miffytårta! Tårtan är tillverkad av två köpebottnar där jag för hand skurit ut formen på öronen. Tårtan fylldes sedan upp lager efter lager med mosad banan och krossad ananas varvat med grädde samt jordgubbssylt. Detta toppades sedan med ett sista lager grädde och två lakritsrullar som fick agera ögon. Innan jag lade dit dom rullade jag även bort en bit av lakritssnöret, skar dom sedan i två delar och lade sedan dit dom som ett kors uppe på mitten av tårtan. Det var allt som behövdes för att skapa Miffys lilla söta nos.

 

nnnnredd.jpg

Ella har även pysslat ihop små luftballonger med hjälp av glassbägare, fyra stycken sugrör, en ballong och en bit tejp, som sedan fyllts upp med gottigheter så som fluffiga marshmallows toppat med en liten Miffydekoration. Edwin ville självklart också vara med och dekorera bordet men var samtidigt så fascinerad över dom fluffiga påskfjädrarna att han inte hann med att göra så mycket annat än att lägga fram dom på bordet för sedan flytta bort dom igen, innan han snabbt började om med samma procedur. Efter fikat tände vi upp både den stora och lilla miffy lampan, och drog sedan fram det gamla hederliga ballongspelet med miffymotiv på ifrån 80-talet och bara mös i soffan. Ett perfekt avslut på en fantastisk dag för både stora och små.
 

Gör det själv - Magiska Miffyägg till påsk

Det råder påskförberedelser här hemma tillsammans med barnen. Vi klipper, klistrar och busar runt inne i köket Idag har vi börjat med tillverkningen utav egna små Miffydekorationer som kommer att finnas ute för gratis nerladdning här inne på bloggen till er alla fina att kunna ta del utav.    

STEG FÖR STEG

miffyäggred.jpg

Så här går du till väga för att skapa Miffy äggen steg för steg:

1. Du behöver ha en sax, tejp, svart penna, skrivare, en tom toalettrulle eller en färdig äggkopp för att kunna utföra detta pyssel. När du plockat fram allt som du behöver är det bara att låta skaparglädjen få flöda fritt.

2. Skriv ut önskat antal på dom gratis Miffy printabelsen som du finner här nedan för gratis nerladdning. Klipp sedan ut miffytrycket i en kvadrat och klipp sedan åter igen två snitt i höjd med axlarna på kaninen. Plocka sedan fram en tom toarulle och klipp av den i samma höjd som Miffy trycket. Håll fram Mifffy trycket framför toalettrullen och mät nerifrån och upp till axlarna. Markera med en penna och klipp av.

3. Klipp sedan även bort ansiktet ifrån miffy trycket så att det blir två delar kvar av ditt papper. En topp med små öron kvar och kroppen i en separat bit. Pappersdelen med kroppen på lindar du sedan runt toalettrullen och fäster med två små tejpbitar på baksidan. Vips så har du skapat en äggkopp.

4. Plocka sedan fram det kokta ägget och fäst den andra delen med öronen på en lämplig höjd direkt på ägget med hjälp av två små bitar tejp på varje sida av pappret. Nu är det dags att ge ägget ett nytt ansikte och skapa den där rätta Miffylooken på ett ögonblick. Detta gör du genom att ta fram en penna. Det funkar lika bra med en spritpenna som tuschpennan. Rita sedan dit två små svarta cirklar som ögon och ett nätt litet kryss till munnen.

5. För att göra dina skapelser ännu mer personliga kan du med fördel även skriva in barnens eller gästernas namn på Miffy äggkoppens tröja. På sådant sätt får gästerna en liten extra överraskning och vet även om vart dom ska sätta sig ner så att kalaset kan börja!

 

miffyrosared.jpgmiffyägg2.jpg

 

 

 

jollypanelen_isabella_rustaupp.png /Isabella, rustaupp.blogg.se