JollyPanelen: Recension Beemoo Travel Jogger 4 Wheel

Jollypanelen är Jollyrooms egen bloggpanel där några av Sveriges mest omtyckta bloggare ingår. Elin Edefrid driver Sveriges största barnvagnsblogg där hon testar och recenserar barnvagnar och barnvagnstillbehör. I samarbete med Jollyroom har Elin testat och recenserat Beemoo Travel Jogger 4. 

Beemoo Travel Jogger är en framåtvänd sulky med plant liggläge och ställbart fotstöd. Den finns i två versioner, en med tre hjul och en med fyra hjul. Jag har testat den med fyra hjul. Jag har använt den till min son på två år och använt den i min vardag; på promenader, i snön och i kollektivtrafiken.

Sittdel

Beemoo Travel Jogger har en framåtvänd sittdel med ställbar rygg i tre olika lägen. Ryggen fälls ner genom att dra i en metallpinne på baksidan av ryggstödet. Sittläget är helt upprätt och liggläget är i princip helt plant. Bågen ingår med vagnen och är avtagbar men går bara att tas bort genom att lossa på båda sidorna. Bågen sitter ganska tajt mot sittytan och för att få i min son i vagnen på ett smidigt sätt var det enklast att lossa bågen helt. Bågen är lite trög att lossa och du måste lägga i från dig den någonstans. Sittdelen är ganska rymlig med gott om plats upp till suffletten. Fäller du in fotstödet finns en plastplatta ovanför framhjulen som barnet kan vila fötterna på. Min 2-åring som är ca 89 cm ryms bra i vagnen, både sittandes och liggandes, även om han inte har så mycket växtmån för liggläget. Min dotter som snart är 5 år och är 107 cm lång ryms också bra sittandes i vagnen, dock har hon sedan länge passerat maxvikten på 15 kg då hon väger 19kg.

 

beemoo jogger.jpeg

 

Sele och sufflett 

Beemoo Travel Jogger har en fempunktssele med tre ställbara lägen för axelbanden. Det är lätt att knäppa och knäppa loss selen. Axelbanden är fästa i selens spännen med hakar vilket gör att det är lätt att haka bort axelbanden om en inte vill använda dem. Det ingår en sittdyna till vagnen och i den finns ett stort hål i mitten. Jag kan dock inte förstå hålets funktion så det är lite märkligt.

Suffletten på Beemoo Travel Jogger är ställbar i flera lägen och går att fälla långt fram så att den skyddar bra. Sufflettyget ska sitta fast i sidan av chassit med kardborreband.  Jag har dock märkt att när jag fäller ut suffletten i det längsta läget så lossnar tyget från kardborren på båda sidor och skapar en stor glipa. Suffletten har en dragkedja som öppnar upp en panel för vädring. Det finns också en tittlucka i klarplast med nät för extra UV-skydd och som stängs med magnetfästen. Tittluckan är ganska liten och svår att se igenom, särskilt när barnet sitter upp och då hamnar längre fram än tittluckan.

Fotstöd och handtag 

Beemoo Travel Jogger har ett ställbart fotstöd i flera lägen. Det justeras genom att trycka in knappar på sidan av fotstödsleden. Fotstödet är i tyg och längst ner på kanten av fotstödet finns det vattenavvisande tyg.  Fäller du in fotstödet helt kan barnet vila fötterna på ramen ovanför framhjulet och får på så sätt lite mer plats för fötterna. Beemoo Travel Jogger har ställbart knäledshandtag som justeras genom att trycka in knappar på utsidan av knäleden. Knäleden är också metallförstärkt. Handtaget har en behaglig form och är klätt med skum. På sidan av handtaget finns en handledsrem. Handtaget kan justeras mellan 71-107 cm.

Varukorg 

Beemoo Travel Jogger har en riktigt stor varukorg med ett mått på 47×32 cm. Den är också riktigt djup vilket gör att den rymmer mycket saker. Dock blir åtkomsten i princip obefintlig om du fäller ner ryggen i fullt liggläge. Jag antar att det är därför som det finns en öppningsbar dragkedja i varukorgen. Öppningen är dock inte så stor så stora prylar går inte att förflytta genom den. Förutom varukorgen finns det en ficka på baksidan av suffletten för förvaring av småsaker.

Körkänsla och hanterbarhet 

Beemoo Travel Jogger en låg vagn på 75cm med handtaget nerfällt. Den har istället en stor bredd på 65 cm vilket är bredare än den smalaste syskonvagnen. Barnvagnens korta hjulbas bidrar till att den är lite framtung och blir ganska trögsvängd. Den är svår att köra med en hand och jag får ta i ordentligt när jag ska svänga den. Om jag går på en väg som lutar lite måste jag hålla emot så vagnen inte svänger åt det hållet. Hävkraften är inte heller så bra på grund av att vagnen är ganska framtung med barn i. Om barnet ligger ner i fullt liggläge blir vagnen dock enklare att svänga och häva. Vagnen rullar bra och har bra dämpning med ett skönt gung.
Beemoo Travel Jogger är inte så smidig att köra i affärer eller trånga utrymmen då den är väldigt bred och dessutom trögsvängd. Den har dock bra terrängegenskaper, stora framhjul och bra dämpning som gör att den tar sig fram på de flesta ställen. Den fungerar bra i några centimeters nysnö och ojämnt packad snö. Beemoo Travel Jogger är lätt att fälla ihop och blir kompakt ihopfälld. Det automatiska låset och den låga vikten gör att vagnen är lätt att hantera ihopfälld och den tar inte så stor plats i bilen. 

Sammanfattning och betyg 

Beemoo Travel Jogger har många bra funktioner, en lång sufflett, stor varukorg, ställbart fotstöd, ställbart handtag och blir kompakt ihopfälld. Jag gillar också det sköna gunget och vagnen är en bra sovvagn tack vare plant liggläge med ställbart fotstöd och stor sufflett. Jag kan dock sakna swing away-bågen och det är riktigt synd att vagnen är så bred och så trögsvängd, det drar ner betyget mycket för mig.

Beemoo Travel Jogger finns i tre färger, blå, svart och röd, den kostar ca 2000 kronor och säljs endast hos Jollyroom. Den finns också i en version med tre hjul.

En mer utförligare recension finns att hitta på barnvagnsblogg.com

elin barnvagn.jpg/Elin, barnvagnsblogg.com