8 fördelar med att använda bärsele

Visste du att ett barn som bärs ofta är ett lyckligt barn? Och som vi alla vet, lyckliga barn är lika med glada föräldrar (kanske till och med utvilade?).

Närheten mellan barnet och föräldern stimulerar en gynnsam hormonproduktion av oxytocin, vilket resulterar i en mer intim relation. Detta är dock bara en av flera anledningar att bära ditt barn. Vi har listat 8 ytterligare fördelar med att använda bärsele.

Bärsele 2.jpg

Bärsele i svart hittar ni här.

1. Att bära barnet stärker bandet mellan föräldern och barnet, särskilt under de första månaderna efter att barnet är fött. Småbarn kan också bäras, vilket påminner dem om deras hemmabas.

2. Hjälper barnets utveckling, både fysiskt och emotionellt. Visste du att barn som bärs ofta är lugnare? Detta är eftersom att ett av deras grundläggande behov blir tillgodosett, nämligen att vara nära. 

3. Att använda bärselen främjar andnings- och maghälsa, samt balanssinnet hos barnet.

4. Med bärselen kan man amma på språng! En extra bonus är att mjölkproduktionen ökar i nära kontakt med barnet.

Bild1.jpg

Bärsele i grått, denna hittar ni enklast här.

5. Tillåter föräldrar att vara hands-free, med barnet i bärselen kan du bära med dig din caffe latte utan problem.

6. Främjar utvecklingen av det tidiga språket. Bebisar lär sig genom att titta på ansikten, och när du bär ditt barn sitter det på första parkett!  

7. Att använda bärsele ger dig som förälder möjlighet att se världen genom barnets ögon samtidigt som barnet kan upptäcka världen på den säkraste av platser, nära dig.

8. Har vi nämnt att det är smidigt? Spring enkelt ned på Ica utan att behöva trängas med barnvagnen i gångarna.

Sist men inte minst, och kanske viktigast av allt, det är ju framförallt väldigt mysigt.