Lärande leksaker för liten och stor

Barnens lek och deras utveckling hänger tätt ihop så genom att göra lärandet till något roligt, så blir ditt barn mer nyfiket och lär sig snabbare!

Listbild blommor och mormor.jpg

När barn leker utvecklas de socialt, motoriskt, känslomässigt och intellektuellt. Och eftersom det kan vara en djungel att hitta bra lärande leksaker, så lyfter vi fram lite olika alternativ här som är utvecklande för barn i alla åldrar.

För de allra minsta

För små barn är det viktigt att ligga på mage på golvet för att träna styrkan i nacke och så småningom lära sig att vända sig runt - ett babygym gör det till en rolig aktivitet. De finns i flera härliga färger med sockersöta motiv och har spännande leksaker som barnet kan titta på och försöka greppa efter. Extra plus är att bågarna är avtagbara, vilket gör att den mjuka mattan även kan användas när ditt barn sitter upp. Många babygym har även en fluffig, mysig kant som gör att din baby inte kan rulla ut på golvet.

Babygym 1.jpeg

Aktivitetsleksaker är jättebra för att inspirera och stimulera sinnena hos de allra minsta, så passa på och slå till på en som sticker ut lite extra! Fipplas skallra är en rolig aktivitetsleksak som kommer fånga ditt barns intresse och väcka dess nyfikenhet. Skallran har ett stort handtag och stimulerande blinkande ljus i olika färger. Det finns även knappar som spelar upp roliga ljud och djurläten som gör den mer spännande att ta tag i och kolla på. Den finns dessutom i flera coola färger, vilket gör att den även fungerar som inredningsdetalj när det är färdiglekt för dagen!

SKALLROR.jpg

SKÖLDPADDOR.jpg

Jollyrooms sortiment av roliga och färgglada aktivitetsleksaker hittar ni här
 

För de lite större

Gåbilar har varit en av barnens stora favorit i flera generationer och är ett fartfyllt sätt att roa sig, samtidigt som man övar upp sin motorik och rörelseutveckling. Barnet kan själv ta sig fram både inomhus och utomhus, så länge man tar det lugnt i kurvorna! Vill man dessutom få en snygg inredningsdetalj som bonus, ska man slå till på en från Mini Speeders. De finns i alla möjliga varianter från bilar till flygplan och med sin charmiga retrodesign får man en unik touch på barnrummet. Eller, den är ju en cool inredningsdetalj även i resten av huset.

Gåbil Rusta upp.jpg

Barn vill gärna vara med och hjälpa till, så varför inte slå två flugor i en smäll och inkludera dem i hushållssysslorna? Genom att vara med när det snickras eller påtas i trädgården så utvecklas barnens finmotorik, samtidigt som de får känna sig delaktiga och uppskattade. Och om vi ska vara ärliga, lite extra hjälp är aldrig fel! Micki har coola och praktiska verktygslådor och bälten för den lilla snickaren så man inte bara får upp tavlan på rätt vägg, utan även gör det med stil!

snickarbälte Micki.jpg

 

För de äldsta

En av de största händelserna i många barns uppväxt är när de lär sig att cykla och förutom bra fysisk träning och balansträning, så är det även bra för barnets självförtroende. Satsa därför på en barncykel med stödhjul på till att börja med, som till exempel så att barnet känner sig säker och vågar mer. Med denna röda fara blir man coolaste ungen på stan när man glider runt i sommarsolen.

 

 

Fler cyklar och tillbehör hittar ni här