3 tips på mysigt julpyssel för hela familjen!

Julen är den tiden på året då vi gärna skruvar upp mysfaktorn lite extra! Vi julbakar, inreder och pyntar för att öka julkänslan. Låt barnen delta genom att skapa hemmagjort pyssel - det blir en mysig aktivitet att kicka igång jullovet som hela familjen kan delta i! Nedan har vi listat 3 av våra favoritpyssel som är helt magiskt söta och väldigt enkelt att göra.
 

1. Söta små kottegranar

Du behöver:

 • Kottar
 • Grön färg och glitter
 • Modellera
 • Lim
 • Pärlor och eventuellt gamla smycken

Måla kottarna gröna och häll sedan glitter på, tryck sedan fast kottarna i modelleran för att få de att stå stadigt. Dekorera kottarna med hjälp av lim och pärlor – kanske även några gamla smycken – låt gärna barnens kreativa idéer lysa igenom!

kottar.png

Bildkälla: elementaryartfun.blogspot.se

 

2. Förnya era gamla julgranskulor med ett roligt och personligt uttryck

Du behöver:

 • Julgranskulor
 • Vit målarfärg
 • Svart målarfärg
 • Penslar
 • Små tygbitar

Använd era utslitna julgranskulor till att göra ett roligt pyssel. Låt barnen måla händerna med vit målarfärg och krama julgranskulorna. Skapa söta snögubbar av fingeravtrycken med hjälp av en liten pensel och svartmålarfärg genom att måla dit ögon, näsa, mun och armar. För att få snögubben extra fin kan man även klistra på en liten tygbit som en halsduk!

snögubbar.png

Bildkälla: involvery.com

 

3. Mysiga frostiga ljuslyktor

Du behöver:

 • Ägg
 • Socker
 • Eventuellt: stjärnklistermärke, snöre.

Har du ett par gamla barnmatsburkar hemma som ligger och dammar, och även lite socker och ägg? Då har du allt som behövs för att skapa små frostiga och mysiga lyktor att lysa upp mörka vinterkvällarna med.

Du knäcker ett ägg och häller äggvitan i burken – skakar - och häller ut det som inte fastnar på glaset i burken. Gör likadant med sockret och häll ut det som blir överflöd. Låt sedan torka en stund. Dekorera sedan utsidan med hjälp av klistermärken och snören för att pyssla lite extra – KLART!

lyktor.png

Bildkälla: pysselmaja.blogg.se